10 Sterren bij Stal Chardon: Laura (Tymen 503) Ster eerste premie

Laura van het Middengras Ster (Tymen 503 x Jisse 433) Foto: Johanna Faber

De locatiekeuring bij Stal Chardon op zaterdag 30 april leverde voor 10 Friese paarden een Ster op. Een Ster met een eerste premie werd door juryleden Corrie Terpstra, Annemieke Elsinga en Ester Reen gegeven aan de driejarige Laura van het Middengras (Tymen 503 x Jisse 433).

Langgelijnde Laura

De 1,60 meter grote, jeugdige Laura heeft veel lengte in het voorbeen, haar hoofd kon wat edeler, maar ze heeft een lange hals, een sterke bovenlijn veel lengte in het kruis en fijn en droog, kwaliteitsvol beenwerk, omschreef juryvoorzitter Corrie Terpstra de merrie die gefokt is door J.A. Ammerlaan uit Maarssen en in eigendom is van de familie Duiven uit Hartwerd, . ‘In stap heeft ze ruimte en takt, in draf veel balans, is ze mooi opwaarts en loopt op eigen benen. Ze heeft geen tempo nodig om de balans te pakken.’ In de rubriek met driejarigen kregen naast Laura nog drie merries een Ster, twee dochters van Jurre 495 en een dochter van Eise 489. Bij de oudere merries vielen nog vier Sterren: drie vierjarigen en een vijfjarige merrie, oftewel twee dochters van Jurre 495 en twee van Eise 489.

Twee Sterhengsten

In de rubriek met hengsten kwamen er twee met een Ster uit de keuring. Jorrit fan de Slachtedyk Ster (Menne 496 x Olof 315), kleinzoon van de befaamde Dryske fan de Slachtedyk Model Sport AA (Teunis 332), en Kelwyn fan it Waad Ster (Jurre 495 x Tsjalke 397).

Klik hier voor de volledige uitslag van de Locatiekeuring bij Stal Chardon

Vorig artikel13 Sterren bij Stal de Mersken: Edda (Alwin 469) en Jildou (Ulbrân 502) Ster eerste premie
Volgend artikelVolop reacties op enquête laagverwante merries