10 Sterren bij Van Manen, Keetje (Hette 481) en Juwiel (Tymen 503) met een eerste premie

Juwiel fan Wettersicht Ster (Tymen 503) met voorbrenger Stan Derksen (Foto: Ingrid Truijens)

Woensdag 25 mei verdienden 10 paarden een Ster tijdens de locatiekeuring bij de Gebroeders van Manen in Ede. Zeven daarvan waren driejarigen, waarvan er twee met een oranje lint werden beloond: Keetje fan ‘t Brillehof Ster (Hette 481 x Uldrik 457) en Juwiel fan Wettersicht Ster (Tymen 503 x Sape 381) werden Ster met een eerste premie.

Sterhengst King

De start voor juryleden Sabien Zwaga, Corrie Terpstra en Manuel Gasseling was meteen goed. De nummer 1 in de catalogus, de driejarige hengst King van de Heemstede Ster (Tymen 503 x Ulke 338) kreeg meteen overtuigend een Ster. King is gefokt en in eigendom van Gert en Joke Peek uit Houten en een zoon van Barones van de Heemstede Ster (Ulke 338) die niet alleen met King een Sterzoon kreeg, maar gelijk ook Preferent werd.

King van de Heemstede Ster (Tymen 503) met Gert en Joke Peek (Foto: Ingrid Truijens)

Jeugdige Keetje en atletische Juwiel

Bij de driejarigen kregen maar liefst zeven merries een Ster. Twee daarvan met een eerste premie. Keetje fan ‘t Brillehof Ster (Hette 481 x Uldrik 457) toonde jeugd en veel front. De door familie Wulms gefokte Keetje stapte in eerste instantie wat afgepast, maar wist in de groep te winnen aan ruimte. In haar draf heeft ze veel balans en afdruk. Keetje, in eigendom van Jos Bos, heeft dezelfde grootmoeder als stamboekhengst Bartele 472.
In de eerste rubriek driejarigen haalde ook Juwiel fan Wettersicht Ster (Tymen 503 x Sape 381) een Ster met een eerste premie en werd op kop geplaatst. De door Gert van Dijkhuizen en Margriet Griffioen gefokte Juwiel showde veel atletisch vermogen in haar beweging. De jeugdige, behendige merrie – in eigendom van Marijke Akkerman, broer Jan en nichtje Jantine – mocht wat sterker op de lendenen, maar stapte actief en taktmatig en met veel afruk in draf. Juwiel is de zevende Ster-nakomeling van Doete fan Fjildsicht Ster Preferent (Sape 381 x Jurjen 303).

Jos Bos met Keetje fan ’t Brillehof Ster (Hette 481 x Uldrik 457) Foto: Ingrid Truijens

Twee Lobke’s op kop

De tweede groep met driejarigen werd aangevoerd door Lobke van de Klei Ster (Tymen 503 x Beart 411) van de familie Braam. De langgelijnde Lobke komt uit Modelmerrie Sjieke van de Klei Model AA (Beart 411 x Tsjalke 397) en draafde met veel schakelend vermogen. In stap was ze wat gehaast, maar de laatste ronde in de groep zorgde voor meer ontspanning en daarmee liep Lobke lekkerder door haar lijf.
In de derde rubriek liep er ook een Lobke op kop, een kleindochter van Paard van het Jaar 2021, Boukje C. Preferent (Anton 343). De zeer aansprekende Lobke fan de Vennehoeve Ster (Nane 492 x Beart 411), gefokt en in eigendom van Henk Bies uit Een, heeft een mooie voorhand, een goede stap en een draf met een mooi gebruik van het achterbeen.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Vorig artikelTweespan Ruitersport exclusieve verkoper KFPS merchandise
Volgend artikelAlyssa van Discover The Horse heeft het Friese paard ontdekt (met video’s)