10 veulenkeuringen in juli en augustus | update

Het keuringsseizoen kent dit jaar als gevolg van Covid-19 een ander verloop dan gebruikelijk. Keuringen en aanlegtesten worden op een aangepaste wijze uitgevoerd. Sinds begin mei worden de drie jaar en ouder paarden (in alle categoriën) op locatie van de trainingsstallen gekeurd. Vanaf juli worden er in samenwerking met de meeste fokverenigingen veulenkeuringen georganiseerd. Voor deze keuringen kunnen naast veulens ook veulenboekmerries voor opname in het stamboek aangemeld worden. Het betreft in dit geval alleen keuring voor opname in het stamboek. De veulenboekmerries worden niet geprimeerd (of sterverklaard). Tijdens de veulenkeuringen kunnen veulens tevens gechipt worden. Veulens en veulenboekmerries kunnen voor deze veulenkeuringen aangemeld worden via MijnKFPS.

Het keuren van veulens is voor leden van de betreffende fokvereniging gratis. Voor niet-leden wordt door de fokverenigingen 5 euro in rekening gebracht. Tijdens de keuringen is een voorbrengteam aanwezig. De kosten hiervoor bedragen 15 euro per veulen. Eigenaren mogen uiteraard ook zelf hun veulen voor de jury presenteren.

Deze veulenkeuringen zijn niet toegankelijk voor publiek.

De veulenkeuringen vinden op de volgende data plaats.

4 juli in Harich (It Fryske hynder)*
5 juli in Peelbergen (Friesch Paard Limburg) tevens IBOP
11 juli in Lunteren (Friesche Paard Midden-Nederland)
17 juli in Sumarreheide (Ta it Bihâld)
18 juli in Sumarreheide (Ta it Bihâld)
25 juli in Hemrik (It Fryske Greidhynder)
1 augustus in Middenbeemster (Het Friese Paard Noord- en Zuid Holland)
1 augustus in Boxtel (Het Friesche Paard Zuid Nederland)
12 augustus Ambt Delden (Het Friesche Paard Twente Achterhoek)
15 augustus in Oldeholtpade (Het Friese Paard Wolvega e.o.)
20 & 22 augustus St. Nicolaasga (It Fryske Hynder)

* keuring is te volgen via livestream

Update 17 juni:
Er is een elfde veulenkeuring toegevoegd. Deze wordt op 11 juli georganiseerd door fokvereniging Het Friesche Paard Midden-Nederland op het keuringsterrein van Hengstenstation De Nieuwe Heuvel in Lunteren.

Update 22 juni:
Voor de veulenkeuring van fokvereniging Ta it Bihâld op 18 juli in Sumarreheide is het maximale aantal van 60 veulens ingeschreven. In overleg met de fokvereniging is besloten om ook een dag eerder op 17 juli op dezelfde locatie een veulenkeuring te organiseren. In het geval dat minder dan 15 veulens worden aangemeld, zullen deze aangemelde veulens bij de keuring van zaterdag gevoegd worden. Veulens voor deze extra keuring kunnen van dit moment aangemeld worden via MijnKFPS.

Vorig artikelKFPS tv gids week 26
Volgend artikelLocatiekeuring Stal Chardon, 17 juni 2020