12-span Friese paarden, 13 grooms en Augustinus Hoekstra imponeren in Eext (met video)

Het 12-span Friese paarden in Eext op woensdagavond 5 juni

Op woensdagavond 5 juni stuurde Augustinus Hoekstra met veel flair een 12-span Friese paarden door de showring in Eext tijdens het jubileumfeest ter gelegenheid van 90 jaar CH Eext. Met een topteam van paarden én grooms zorgden ze voor een imponerend slotstuk op de avond. ‘Wauw’, reageerde het enthousiaste publiek.

Nauwkeurig voorbereid

Met 8 en 10 paarden hadden Augustinus en zijn topteam al wel geoefend in de aanloop naar deze show. ‘De laatste twee paarden zetten we er zo tussen’, vertelde Augustinus al eerder op Phryso.com Zo ging het ook. Nauwkeurig voorbereid en zeer georganiseerd spande het team de 12 paarden in een uur in. Na nog een testronde, waarbij de leidsels ook nog keurig op lengte werden gemaakt, verscheen het 12-span Friese paarden in de ring.

Augustinus aan de leidsels, Bauke ernaast op de bok

De 1800 bezoekers aan Patijn’s Paarden Revue, waar bijvoorbeeld ook menkampioen IJsbrand Chardon en dressuuramazone Joyce Heutink aan meewerkten, gaven de Friese paarden een staande ovatie. Met de grooms op afstand stuurde Augustinus met kilo’s leidsels in de handen de 12 paarden deskundig door de ring, in draf en ook het hand veranderen in de ring liep gesmeerd. Naast hem op de bok zat Bauke de Boer die via een microfoontje de regie had over de grooms, voorzien van ‘oortjes’.

12 paarden, 6 eigenaren

Het 12-span bestond uit paarden van Augustinus en Janneke, zus en zwager Anneke en Andre van der Staal, vader Ruurd Hoekstra, Hendrikus en Annemarie ter Schure, Gert van Dijkhuizen en Margriet Griffioen en ook een paard van Anne Okkema kon op het laatst nog in het span ingepast worden. Een droomteam met veel ervaring op evenementen zoals De Stormruiter en Friesians on Ice.

Gisteravond tijdens de Patyns paardenrevue te Eext de slotshow mogen rijden met een 12span Friezen met dank aan familie en vrienden die ons super hebben geholpen en hun paarden beschikbaar hebben gesteld!

Gepostet von Augustinus Goedkopepaardendekens Hoekstra am Mittwoch, 5. Juni 2019

 

Vorig artikelExtra prijs voor beste merries op EK dressuur
Volgend artikelIBOP nieuws: Kroon voor Vrouwkje T. van Sessing en Pjaike van Zorg en Genot