15 sterren op locatiekeuring Stal Chardon; Jeltsjen Wilora (Jurre 495) een eerste premie

Jeltsjen Wilora met eigenaren Fam. van Eck en Jelmer Chardon. Foto : Karin Sevink.

Van de 44 paarden die er op zaterdag 11 juni gekeurd werden op de locatie keuring van Stal Chardon in Jorwert haalden er 15 een Ster, Jeltsjen Wilora (Jurre 495 x Tsjalle 454) werd beloond met een Ster eerste premie. ‘Een mooie keuring, we hebben met plezier alle paarden gekeurd’, aldus jurylid Piet Bergsma, die samen met Annemiek Elsinga en Ester Reen de paarden keurde.

Jurre 495 sterk vertegenwoordigd

Op zijn thuisbasis in Jorwert, scoorden de nakomelingen van Jurre 495 goed. Maar liefst zes Jurre 495 merries kregen een Ster, waaronder de eerste premie Stermerrie Jeltsjen Wilora. Deze driejarige merrie is gefokt en in eigendom van Dhr. W.M. van Eck & mevr. D.P.R. van Eck-Middag uit Vianen en een achterkleindochter van de bekende Annigjen Ster Preferent Prestatie (Goffert 369) die ook Maeije 440 en Wardy 509 voortbracht. De langelijnde Jeltsjen Wilora maakte zich extra mooi in draf, door opwaarts te draven met sterk achterbeen gebruik, zweefmoment en het goed wegleggen van het voorbeen vond Piet Bergsma.

Verrassende oudere merries

De groep stamboekmerries voor graadverhoging zorgde later op de middag volgens de jury nog voor een verrassende uitslag door vier van de acht merries met een Ster tweede premie naar huis te sturen. Onder deze merries de maar liefst twaalfjarige Goldie Whita fan Ass Sport A (Stendert 447 x Brandus 345), gefokt door Mevr. A. Diers-Schaefer c/o Sodermans uit Kerkrade en in eigendom van Sietske Nadema uit Dongjum. Deze duurzame dame is een halfzus van de Sport-Elite paarden Tizian van Ass Ster (Epke 474) en Wybren van Ass Ster (Maiko 373).

Goldie Whita fan Ass Ster Sport A (Stendert 447). Foto : Karin Sevink.

Ook Floris (Wolfert 467) en Jendrik (Tymen 503) Ster

De zonnige dag werd afgesloten met een viertal hengsten en ruinen waarbij op de valreep ruin Floris (Wolfert 467 x Arjen 417), gefokt door J. v.d. Brug uit Hennaard en in eigendom van Arlies van den Brug uit Dronryp, en hengst Jendrik van de Lits A (Tymen 503 x Rik 396) gefokt en in eigendom van A. Minkema uit Houtigehage, nog beloond werden met een Ster.

Klik hier voor de volledige uitslag locatiekeuring Stal Chardon 11-6

Vorig artikelZes sterren op locatiekeuring bij Stal fan de Kadyk
Volgend artikelSilke (Norbert 444), Its (Hessel 480) en Veere (Wybren 464) noordelijke menkampioenen