312 aanmeldingen voor de eerste bezichtiging

Voor de eerste bezichtiging van maandag 7 tot en met zaterdag 12 december 2020 zijn 312 jonge hengsten aangemeld. De volledige bezichtiging is via livestream te volgen, zowel de presentatie op de straat als in de kooi. In de loop van deze week komt er een bestelformulier op de site waarmee een ‘hard copy’ van de catalogus eerste bezichtiging is te bestellen.

Aanpassingen vanwege corona

Het KFPS blijft schakelen om ondanks de coronamaatregelen de fokkerij door te laten gaan. Bij de eerste bezichtiging zijn daarom ook een aantal aanpassingen gedaan om het in goede banen te leiden. Zo mogen er maar een beperkt aantal mensen in de hal van het FCD in Drachten aanwezig zijn. Eigenaren kunnen er dus helaas niet bij zijn.

Zes volledige dagen livestream

Wel zullen de volledige 6 dagen te volgen zijn via livestream op Phryso.com. Elke dag begint om 8 uur. In de ochtend zal een groep hengsten (ongeveer 27) gekeurd worden op de straat en in de kooi. Dan volgt een ruime pauze en in de middag herhaalt zich deze sessie met een volgende groep van zo’n 27 jonge hengsten. De hengsten zullen niet op volgorde van vaderdier gekeurd worden. De indeling is op basis van de trainingsstallen, ook weer in verband met de beperking van het aantal personen.
De oudere hengsten die bij aanwijzing voor de tweede bezichtiging een presentatie geven, zowel aangespannen als onder het zadel, zullen aan het begin van de week worden ingedeeld.

Catalogus bestellen

Ondanks de online bezichtiging en een digitale catalogus wordt ook de ‘echte’ catalogus in ere gehouden. Van de eerste bezichtiging wordt een catalogus gedrukt en deze ‘hard copy’ is te bestellen via de website. Komende week komt er een bestelformulier waar iedereen zowel voor de eerste bezichtiging alsook voor de Hengstenkeuring alvast de catalogus kunnen bestellen.

Vorig artikelPraktijkverhaal: droes
Volgend artikelVan het bestuur: stand van zaken voordracht hengstenkeuringsjury