Johnny Cash Ster Sport Elite en Córdoba Wolf op dreef in Aken

Carolina Cordoba Wolf - Kop Jansen Johnny Cash CSI Twente 2023 © DigiShots

Johnny Cash Ster Sport Elite (Tsjalle 454 x Tjimme 275), stamboeknaam Jelger fan it Hiem en in eigendom van de Mexicaanse Finca Sanro, houdt samen met zijn Mexicaanse amazone Carolina Córdoba Wolf de eer van het KFPS hoog. Het duo leverde een prachtige prestatie door in ‘het Mekka van de paardensport’ Aken twee keer de vijfde plek op te eisen in de internationale Lichte Tour-rubrieken.

Met een zeer constante proef en een cijferlijst die varieerde van 6 tot 7,5 was er vandaag in de Intermediaire I een score van nét geen 68%. Gisteren in de openingsrubriek van het CDI3*-concours werden de amazone en het fokproduct van Jan Hiemstra vijfde positie in de openingsrubriek. In de Prix St. Georges bedroeg het eindtotaal 68,333%. Het Belgische jurylid bij B beoordeelde de proef met op een haar na 69% en een tweede plek.

Lichte Tour-succes in Nederland

Eind 2021 maakte de toen 10-jarige Ster-hengst de overtocht naar Midden-Amerika, nadat hij met succes eerst door Amber den Heyer en later door Dana van Lierop was uitgebracht. Den Heyer won met hem het K&PP kampioenschap klasse ZZ Zwaar in 2019. Twee jaar later was het Van Lierop die hoge ogen gooide met ‘Johnny’. Op de Hippiade veroverde hij brons en op het K&PP Kampioenschap in Harich wonnen ze, met ruim 75% voor de finale kür op muziek, de Lichte Tour-titel.

Vertrek over de plas

Vorige eigenaren Ted Kop Jansen en Reinette van de Merwe besloten de hengst daarna te verkopen aan de Mexicaanse amazone. Het feit dat hij in de internationale sport zou worden uitgebracht speelde mee in hun overwegingen hem aan Córdoba Wolf te verkopen. In oktober 2023 sleepte het duo brons in de wacht op de Panamerican Games.

Uitslag Prix St. Georges CDI Aachen

Uitslag Intermediaire I CDI Aachen

Foto: Leanjo de Koster/Digishots (archief)

Vorig artikelHenk Hammers bedankt als KFPS trainingsleider
Volgend artikelInstructies haarmonsterafname