ABFP: twee testen met herkansing en keuring

Foto: WB-stables

De ABFP-testen 1 en 2 van 2023 bieden de mogelijkheid voor een herkansing voor jonge hengsten en dat betekent dat er als afsluiting van deze twee testen ook een keuring gehouden wordt. Ook merries die in deze ABFP-testen meelopen kunnen meedoen aan deze keuringen.

ABFP-test 1 in volle gang

Dit jaar zijn er zes ABFP-testen, waarbij de eerste test halverwege februari is gestart. Deze eerste ABFP test is inmiddels in volle gang en biedt de mogelijkheid van herkansing voor jonge hengsten uit de eerste bezichtiging. Dat betekent dat er op dinsdag 28 maart en donderdag 30 maart eindbeoordelingen aangespannen en onder het zadel zullen plaatsvinden. Op 30 maart is er tevens een keuring aan het eind van de beoordeling. Daar kunnen hengsten die meegelopen hebben in de ABFP nog beoordeeld worden door de Hengstenkeuringscommissie en zo kans maken op een uitnodiging voor de voorrijdagen.

Ook tweede ABFP herkansing

In de Uitvoeringsbepaling van de Hengstenkeuring staat dat ook de tweede ABFP-test als herkansingsmoment geldt. Daarmee wordt ook de tweede ABFP-test als herkansing opengezet. Deze tweede test loopt van 3 april tot en met 17 mei. Ook al is deze tweede test wat later dan gebruikelijk, na de laatste testdag op 17 mei bestaat nog steeds de mogelijkheid om de hengsten aan te wijzen voor de voorrijdagen.

Drie voorrijdagen

De voorrijdagen zijn gepland op drie vrijdagen: 16 juni in Nunspeet, 14 juli in Nunspeet en 11 augustus in Exloo. Op deze laatste voorrijdag wordt bekend gemaakt welke hengsten mogen doorstromen naar het Centraal Onderzoek.

 

Vorig artikelMarieke en Koop (Ulbrân 502), Annemieke en Keessie (Nane 492) in finale Horsefood talentencompetitie
Volgend artikelAlrako KFPS kampioenschap: 16 selectiewedstrijden, één finale