Acht dames geslaagd voor fokjuryopleiding Koepel Fokkerij

Bij de Koepel Fokkerij zijn op zaterdag 12 november acht dames geslaagd voor hun fokjuryopleiding: Anouk Holleman, Marissa Visser, Ellen van Gastel, Maartje Nagtegaal-Valkering, Petra Smit, Antje Galema-Holtrop, Marit van Ingen Schenau en Esther van Wijk-Rosier.

Theorie, stage en examen

De dames hebben voor drie stamboeken examen gedaan: het KFPS, het KWPN en een stamboek naar keuze. Aan het begin van het seizoen haalden ze hun theorie, het afgelopen keuringsseizoen hebben ze verschillende stagedagen gehad en is de opleiding met het praktijkexamen afgerond. Deze Koepelcursus is voor het KFPS een goede basis voor het traject van aspirant juryleden.
Met dit certificaat op zak gaan ze samen met het KFPS kijken welk vervolg er gegeven kan worden na het succesvol afronden van deze opleiding. Anouk Holleman en Marissa Visser, zijn al ingestroomd in 2021 als aspirant jury bij het KFPS en Ellen van Gastel heeft zitting in de Hengstenkeuringscommissie. Op advies van de integriteitscommissie zal Marit van Ingen Schenau niet toetreden tot het aspirant jurylid traject vanwege haar activiteiten in de paardenwereld. Wel hoopt het KFPS op andere manieren gebruik te kunnen maken van de kennis en inzet van Marit zoals clinics en cursussen. Zo is Marit al jaren actief als vertaalster voor de Duitse kijkers tijdens de Hengstenkeuring.

Vorig artikelFriesian Horse Kalender Ambassadeurseditie overhandigd aan CdK van Friesland drs. Brok
Volgend artikelLivestream IBOP – donderdag 24 november