Afke Weidernaar en Esmeray Ybema geselecteerd voor het project MGPNGP 3.0

Afke Weidenaar met Douwe van de Bijschuur (Tsjalle 454 x Doaitsen 420)

In het project Mei Grand Prix Nei Grand Prix 3.0 zijn twee combinaties met Friese paarden geselecteerd: Afke Weidenaar met de vijfjarige Douwe van de Bijschuur (Tsjalle 454 x Doaitsen 420) en Esmeray Ybema met de zesjarige Bram P.E. (Tsjalle 454 x Jerke 434).

Van 1.0 naar 2.0 en nu 3.0

MGPNGP 3.0 is een gezamenlijk project van het KWPN, KNHS Friesland en het KFPS en een vervolg op MGPNGP 1.0 en 2.0. In MGPNGP 3.0 luidt het motto: twa stappen fierder, waarbij zeer getalenteerde ruiters/amazones begeleid worden. De vijf combinaties die zijn geselecteerd krijgen de komende twee jaar begeleiding van Veronique Roerink. Tussentijds zal er nog een beoordelingsmoment zijn.

Esmeray Ybema met Bram PE (Tsjalle 454).

Het gemotiveerde team bestaat uit de volgende combinaties:

Esmeray Ybema met de in 2016 geboren Fries Bram PE (Tsjalle 454 x Jerke 434), deze combinatie start in het L2.

Afke Weidenaar met de in 2017 geboren Fries Douwe van de Bijschuur (Tsjalle 454 x Doaitsen 420), deze combinatie start op dit moment in het L1.

Marjan van Dijk-Schalekamp met de in 2015 geboren KWPN’er Katniss (Desperado x Gribaldi), deze combinatie start in de lichte tour.

Ingrid Visser met de in 2013 geboren KWPN’er Intouchable LDV (Davina V.O.D. x Zuidenwind), deze combinatie start ZZ zwaar.

Linda Ernst met de in 2016 geboren KWPN’er La Dolce Vita (Desperado x Winton), deze combinatie start op dit moment in het M1.

Het project wordt gesponsord door:

  • Hoofdsponsor Florian Horsefood. De paarden zullen vanaf nu ook het voorvoegsel Florian dragen
  • Tweespan Ruitersport Exclusive
  • Stoeterij Bommelsteijn
  • Dierenkliniek Wolvega
  • De Dekenwasserij
Vorig artikelVijf hengsten verlaten het Centraal Onderzoek
Volgend artikelVeel animo voor deelname Friesian Talent Cup