Aftellen naar de HK met Omrop Fryslân: ‘we maken heel veel mensen blij’

De online Hengstenkeuring 2022 wordt op 13, 14 en 15 januari in vijf talen uitgezonden door Omrop Fryslân die inmiddels voor het elfde jaar uitgebreid verslag doet van hét Friese paarden evenement van het jaar. Op donderdag 6 januari gaat de redactie alvast op bezoek bij de Fokker van het Jaar 2021: Bauke de Boer. ‘Het Friese paard is in de sport, de cultuur en zeker de economie een belangrijke factor. En over de hele wereld bekend’, geeft Ingrid Spijkers hoofdredacteur van Omrop Fryslân de populariteit aan van de Hengstenkeuring 2022. ‘Als Omrop Fryslân brengen wij alle emoties, de blijdschap en de teleurstelling, bij de mensen thuis. We weten dat we hier heel veel mensen een plezier mee doen.’

Fan Hylpen en Aise en Anneke Bouma

De dagen voorafgaand aan de Hengstenkeuring zal Omrop Fryslân in haar tv-programma Hea! nog meer reportages uitzenden van verschillende fokkers. Zo zullen stal Fan Hylpen met Gerben de Vries en gepassioneerde fokkers Aise en Anneke Bouma – fan de Greidpleats – uit Nes uitgebreid in beeld komen.
Daarnaast zal de omroep Will Bron uit de USA bellen. De Fries om ‘utens’ komt normaal speciaal voor de Hengstenkeuring over naar Nederland, maar heeft dat nu twee jaar op rij niet gedaan. Allemaal leuke ‘opwarmertjes’ voor de drie dagen voor het beeldscherm vol Friese paarden…..

Klik hier door voor de pagina van Omrop Fryslân over de ‘Hynstekeuring’

Vorig artikelKFPS College Tour – dierenarts Gerrit Kampman over opfok van jonge Friese paarden
Volgend artikelAftellen naar de HK met de groepsindeling voor de tweede bezichtiging