Alrako KFPS selectiewedstrijd Bavel: beste dag voor Anke Kuppens

Anke Kuppens met Wubbo (Bartele 472) Foto: Ingrid Truijens

Anke Kuppens had een succesvolle selectiewedstrijd voor het Dressuurkampioenschap Friesch paard op zondag 13 juni in Bavel, waar zo’n 40 combinaties meereden voor een plekje in de finale van de Alrako KFPS Dresuurcompetitie. Ze reed in de Z1-dressuur met Wubbo (Bartele 472) naar de overwinning, op de hielen gezeten door Demi van Nuys die met Rob van de Demro Stables (Tsjalle 454) ook één van de twee proeven wist te winnen.

Dubbele overwinningen

In de Z2 wist Anke met Rinske S. Ster Sport AA (Teeuwis 389) met 234,5 en 229 punten twee maal de eerste plaats binnen te halen. Rinske was in 2017 ook kampioen bij de Pavo Fryso Bokaal bij de vierjarige merries. Ook Debby de Graaf haalde een dubbele overwinning met haar Drys Galloper (Omer 493), die zich de afgelopen weken van de beste kant laat zien. Daarmee verstevigde Debby haar toch al mooie positie. De B-dressuur kende in de twee proeven dezelfde koploper: Lindsey Vandamme met Ela van de Demro Stables (Tsjalle 454). In de M2 sloeg Michele Lancée-Klip een dubbelslag met Milanco’s Yme Ids (Hessel 480), die in 2019 Europees kampioen bij de vierjarigen werd.

Spannend in M1 en L1

In de M1 was de strijd spannend. Myrthe Gierink wist met Minke Van Sluis 13 Ster AA (Brandus 345) een proef te winnen voor Fabienne Burhs met Wytze van de Voortsche Hoeve (Beart 411). De tweede proef was voor Elvira Deijkers met Lykle fan Meren-State (Tsjalle 454), gevolgd door Myrthe en Minke op de tweede plaats.
In de L1-dressuur was het dringen in de top. Met scores die dicht bij elkaar lagen wist Carla Gaal met Benthe de eerst plaats te bereiken met 204 punten. Dezelfde score zette Elise Volkaerts met Hanne G. (Tietse 428) neer en dat bracht haar op kop bij de tweede proef.

Klik hier voor meer informatie over het Alrako KFPS Dressuurkampioenschap.

 

Vorig artikelVier nieuwe Stermerries op de locatiekeuring bij Stal Spliethof
Volgend artikelLivestream locatiekeuring HVM Stal & Louwrens Mellema – 14 juni