Alrako KFPS selectiewedstrijd Bavel

Dreamteam DSV West - Brabant (Foto: Ingrid Truijens)

Tijdens de selectiewedstrijd van de Alrako KFPS competitie in Bavel op zondag 12 juni wist het Dreamteam DSV West – Brabant met hun viertal 69,15% te scoren. Het viertal met Marian Smits, Anke Jonkers, Milou Joosen en Mariëlle Willems, onder leiding van Ruud Maas haalde daarmee de eerste plek. Een mooie uitgangspositie voor een plek in de finale van het Friesch dressuurkampioenschap. Dat gold voor meer ruiters tijdens deze zesde (van de 14) selectiewedstrijd.

Isabelle en Hummer, Ingrid en Herke

In de gecombineerde klasse van de L1 en de L2-dressuur reden Isabelle Vroomans en Hummer (Elias 494) naar de koppositie. In de tweede proef kwamen ze op de derde plaats. Die proef was voor Ingrid van Es met Herke H (Jouwe 485), met Nikki Stehouwer met Dinthe (Pier 448) heel stabiel tweemaal op de tweede plaats eindigde.

Laura en Floris, Isabelle en Brechtje

Voor de Isabelle Vroomans was er ook winst in de combi-klasse M1 en M2 met Brechtje van de Demro Stables (Jorn 430) met 219,5 punten. De tweede proef was voor Laura Roling die met Floris van de Terpen (Hessel 480) 213,5 punten bij elkaar reed en daarmee de winst opstreek.

Dubbelslag voor Chaline en Denise

In de Z1 kwamen drie ruiters aan de start. Chaline Hensen haalde met Bieke (Alwin 469) twee maal de meeste punten. Die dubbelslag maakte ook Denise Speelpenning met Harley fan de Poortershoek (Tsjalle 454). Met 193 en 205 punten haalde ze twee maal de winst in de B-dressuur.

Demi en Rob, Michele en Yme Ids

In de Z2-ZZ Licht zijn de combinaties aan elkaar gewaagd. Voor Demi van Nuys en Rob van de Demro Stables (Tsjalle 454) en Michele Lancée-Klip met Milanco’s Yme Ids (Hessel 480) was het stuivertje wisselen voor de eerste plek. Yme Ids reed een proef naar 231,5 punten, Rob liet 244,5 punten in de andere proef noteren.

De uitslagen van deze selectiewedstrijd wordt verwerkt in de tussenstand. Klik hier om de tussenstand te bekijken. 

Vorig artikelSilke (Norbert 444), Its (Hessel 480) en Veere (Wybren 464) noordelijke menkampioenen
Volgend artikelJacobskruiskruid in ruwvoer: levensgevaarlijk