Alrako KFPS selectiewedstrijd Boazum

Esmeray IJbema

De finale van het NK Friese paarden komt in zicht en met de laatste Alrako KFPS selectiewedstrijden op de agenda zijn vele combinaties stevig in de weer een finaleplek veilig te stellen. Op 30 juli werd in Boazum een selectiewedstrijd gereden waar ruim 70 combinaties aan de start kwamen.

Sterk bezette L1

De klasse L1 was deze keer weer de meest populaire. Er verschenen 25 combinaties aan de start, met Iris Wijnstra met Freule fan ‘t Fjildhus op kop in een proef, net een puntje meer dan Manon Veenstra met Dreamgirl fan Stal Shakira. De tweede proef kwam er een ander klassement naar voren. Inge Westhof haalde met Brecht hier de meeste punten, Arianne Hoekstra kwam met Hayco J fan ‘t Zijperland op de tweede plaats.

Esmeray en Isra twee maal op kop

In de B was Esmeray Ijbema met Isra P.E. twee maal de beste van de 13 deelnemers. De tweede plek was voor Boukje Leijendekker met Froukje fan Pankoeken en in de tweede proef was die plek voor Kianne Plantinga op Ietsje vd Attesweg.

Thea en Sandra aan elkaar gewaagd

Ook de L2 was goed bezet en de competitie groot. Thea Dijkstra en Harm fan de Koldenhool en Sandra de Groot emt Dukke fan Panhuys waren aan elkaar gewaagd en eisten ieder een keer de overwinning op. De derde plaats was voor Esmeray Ijbema die meerdere hete ijzers in het vuur heeft, in deze klasse rijdt ze met Bram P.E.

Nog een keer Thea

Thea Dijkstra had een goede dag in Boazum. Met Doris van Autofarm won ze de M1 twee keer, met Susan Wind met Diesel Galloper (Omer 493) en Finne T. fan ‘e Boppelannen op plek twee en drie.

Harmina succesvol

In de M2 won Harmina Holwerda met Dedmer fan de Greidpleats voor Judith Pietersen met Davinci BP. Harmina reed meer paarden naar een mooie uitgangspositie voor de finale in de Z1 haalde ze de fraaie score van 246,5 met Alout fan Bokkum, de tweede proef in deze klasse werd gewonnen door Kenna Bakker met Auke van Hilberalti die 244,5 liet noteren.

ZZ Licht met Wendy en Janine

De twee ruiters in het ZZ Licht verdeelden de koppositie eerlijk. Wendy Okkema en Stal Okkema’s Willem (Michiel 442) en Janine Poelstra met Berber van Berltsum haalden ieder een keer de winst in deze rubriek binnen.

Klik hier voor de complete uitslag van deze selectiewedstrijd

Vorig artikelPavo Fryso Warga: 9 paarden naar de halve finale
Volgend artikelLaatste selectiewedstrijd mencompetitie: dubbelslag voor Tobias en Elske, en Udo en Yersie