Alrako KFPS selectiewedstrijd Garyp: dubbele winst voor Willem (Michiel 442), Diesel (Omer 493) en Coco (Hessel 480)

Wendy Okkema met Stal Okkema's Willem (Michiel 442).

In Garyp werd er op donderdagavond 21 juli stevig gereden voor een plekje in de finale bij de Alrako KFPS dressuurcompetitie. Deze selectiewedstrijd voor het NK Friese paarden leverde voor Susan Wind en Diesel Galloper, Wendy Okkema en Stal Okkema’s Willem (Michiel 442) en voor Esther Postmus met Coco WE (Hessel 480) dubbele winst op.

In de ZZ-licht haalde Wendy Okkema met Stal Okkema’s Willem (Michiel 442) twee maal de hoogste punten, met Anke Kuppens en Rinske S. Ster Sport AA (Teeuwis 389) op de tweede plek. De Z2 was voor Xenia S.B. Ster Sport AA (Beart 411)

Op weg naar de finale

In de Z1 haalden Esther Postmus en Coco WE twee maal met ruime voorsprong de winst binnen en daarmee lijken ze zeker van een plek in de finale op 18 september. Afke Weidenaar volgde in beide proeven met Maile fan Klaeiterp Sport (Stendert 447) op de tweede plaats, met Kenna Bakker met Auke van Hilberalti Ster (Joue 485) en een keer Harmina Holwerda met Alout fan Bokkum Ster AA (Jehannes 484) op plek 3.
Susan Wind en Diesel Galloper (Omer 493) haalden twee maal de koppositie in de M1, waarbij Monique van der Meij en Stal Brandsma’s Diederik (Jehannes 484) en Thea Dijkstra met Doris van Autofarm (Michiel 442) stuivertje wisselden op plek twee en drie.

Sportieve strijd L2

In de L2 werd ook sportief gestreden. Thea Dijkstra en Harm fan de Koldenhool (Wimer 461) wist een proef te winnen, met Evelien Duin en Eefje fan de Groote Weele op de tweede p laats en Tess Dedden met Evelyn P (Nane 492) op plek drie. Tess en Evelyn wisten de andere proef te winnen, met Marrit de Vries en Bente fan Brouwers Hiem Ster (Norbert 444) en Lisanne Veenje met Ilana Jede Ster AAA (Mees 497) er dicht achteraan.
In de B-dressuur verschenen 13 combinaties aan de start, waarbij Heleen Jonkman met Idsert van d’n Meulenpad (Eise 489) één proef wist te winnen. De tweede proef was voor Jolanda Veenstra met Epke H van de Lits.

Sterk bezette L1

De L1-dressuur was het sterkst bezet in deze selectiewedstrijd. Wilco Holwerda en Marijke fan it Jaachpaad Ster Sport (Uldrik 457) kwamen een proef op kop, met Lilian de Waal met Guds (Jehannes 484) en Jildau Hart en Gouverneur fan ‘t Hertefean (Nane 492) op een gedeelde tweede plaats. In de tweede proef kwam er een ander drietal bovenaan: Manon Veenstra met Dreamgirl fan Stal Shakira nam de leiding, gevolgd door Fryso Hector B op de tweede plek, gevolgd door Janna Kes met Stal Okkema’s Hidde.

Nog drie selectiewedstrijden

Het Dressuurkampioenschap Friesch Paard kent nog drie selectiewedstrijden tot aan de finale op zondag 18 september. 30 juli in Boazum, 31 juli in Schijndel en 28 augustus in Koudum staan nog op de agenda.

Klik hier voor de volledige uitslag.

 

Vorig artikelFokdag Ta it Bihâld: geen livestream wel video-opname op zaterdag
Volgend artikelWybren van Ass (Maiko 373) in Verkort Onderzoek