Alrako KFPS selectiewedstrijd Lunteren

Eebert DVN (Nane 492) met Demi van Nispen (Foto: Ingrid Truijens)

Zaterdag 4 juni werd in Lunteren de selectiewedstrijd voor de Alrako KFPS dressuurcompetitie, oftewel het NK Friese paarden, gehouden.
Een aantal combinaties wist een sterke positie in de ranglijst af te dwingen door twee maal de winst in de proeven. In de drukbezette L1 bijvoorbeeld was Demi van Nispen met Eebert DVN (Nane 492) twee keer oppermachtig, met twee maal op de tweede plaats Tinette Holzscherer met Hauke van de Randmeerhoeve (Uldrik 457).

De klasse B-dressuur was in Lunteren niet druk bezet. Met 185,5 punten haalde Martine Wassink-Helmink met Gaykke van de Kempeler (Bartele 472) de meeste punten in de eerste proef. De tweede proef was voor Anne Kooymans met Fien van ‘t Lansink (Markus 491) met 192 punten.

Mooie strijd in de L2

In de L2 zijn de paarden behoorlijk aan elkaar gewaagd. Sandra de Groot en haar kampioensmerrie Dukke fan Panhuys (Maurits 437) werden één proef eerste, met Zenja Ottens met Birk van de vosjes (Alwin 469) op de tweede plek net voor Marloes Beetsma met Bo van ‘t Lansink (Hessel 480) die in de tweede proef op plek twee eindigde. Die proef werd gewonnen door Esmeray Ijbema met Bram P.E. (Tsjalle 454) en hier werden Sandra en Dukke op kleine afstand derde. Dat belooft komende wedstrijden nog een mooi L2-strijd te worden.

Stamboekhengsten maken de blits

In de hogere klassen maakten de KFPS stamboekhengsten de blits Faust 523 (Maurits 437) en Marijke Boelen wonnen de beide proeven in de M1, met Laura Roling met Floris van de Terpen (Hessel 480) op de tweede plaats. Sabine van de Loenhorst deed dat met Boet 516 (Jouwe 485) in de M2. De dames Boelen en Van de Loenhorst kwamen elkaar tegen in de Z1, waarbij Arent 515 – inmiddels voorzien van het Sport predicaat – en Auwert 514 de eerste en tweede plaats bezetten. Op de derde plek kwam Germa van de Haar met Bauke fan Klein Weulink (Jouwe 485) die de tweeede proef op kop kwam met de concurrentie dicht op de hielen. Ingrid Schenk en Storm van de Demro Stables (Norbert 444) op ee halve punt achterstand en Anandi van Ree met Sjoukje HSL (Norbert 444) op tweepunten achterstand.

Roaske en Bobbie-ulkje in de Z2

In de Z2-dressuur waren het de merries die de dienst uitmaakten. Evelien Spaan met Roaske ut ‘e Polder (Bikkel 470) won, met Evelien Brouwer met Bobbie-ulkje fan upt to date (Jehannes 484) op de tweede plek. In hun tweede proef bleef deze volgorde gelijk. In de ZZ-licht haalde Evelien van Helden met Tsjalling D.L. (Leffert 306) 225 punten en als enige in deze klasse haalde ze ook de maximale punten voor het tussenklassement.

Klik hier voor de andere selectiewedstrijden voor het Friesch dressuurkampioenschap.

Vorig artikelFriese paarden brengen hulde aan jubilerende Queen Elizabeth (met video)
Volgend artikelAmber Hoogeveen: ‘We hebben allemaal altijd in Nina geloofd’