Alrako KFPS selectiewedstrijd Middenbeemster

De winnaar van de Z2, Evelien Spaan (links) en de Z1, Ingrid Schenk (Foto: Ingrid Truijens)

Verschillende amazones sloegen een dubbelslag op de selectiewedstrijd van de Alrako KFPS dressuurcompetitie op zondag 19 juni in Middenbeemster. Zo werd in de B-dressuur Denise Speelpenning met Harley fan de Poortershoek (Tsjalle 454) twee maal de koppositie te pakken.

Feestje voor Lisette Westerbeek

De L-dressuur was een feestje voor Lisette Westerbeek. De amazone reed in de L1 Henke van Stal Berkmeer (Nane 492) twee maal naar de overwinning. In de L2-dressuur haalde ze de dubbelslag met Easter van de Groenesteegh (Alwin 469). Voor de tweede plaats tekenden Sandra Strating met Fanity van Stal Berkmeer (Wylster 463) in de L1 en in de L2 was die plek voor Natasja Vos met Aiko (Tsjalle 454).

Sterk weekend voor Iris Sijtsma

Iris Sijtsma had een succesvol weekend. In Middenbeemster haalde ze met Fedde vân de pôle (Meinte 490) twee maal de overwinning in de M1. Een dag voor deze selectiewedstrijd was ze ook al succesvol in Tolbert door zich te plaatsen voor de finale van de Young Friesian Dressage Competition op 17 juli. In de M2 wisten Vivian Zwanenburg-Van Duijn en Tsjalling (Fridse 423) tweemaal de overwinning op te eisen.

Ingrid en Evelien twee maal op kop

De twee oranje linten voor de eerste plaats in de Z1-dressuur gingen naar Ingrid Schenk met Storm van de Demro stables (Norbert 444). Hetzelfde resultaat haalde Evelien Spaan met Roaske uit ‘e Polder (Bikkel 470) in de Z2-dressuur. Twee maalden reden ze op kop.

In juli en augustus worden er nog zes selectiewedstrijden gereken voor de grote finale op zondag 18 september 2022 in Ermelo. Kijk hier voor meer informatie op de website van het Alrako KFPS dressuurkampioenschap.

 

Vorig artikelFinalisten Horses2fly Young Friesian Dressage Competition 2022 bekend
Volgend artikelDekhengsten succesvol op tuigconcoursen