Alrako KFPS selectiewedstrijd Schijndel: dubbele winst voor Debby en Zerafina, Nikki en Dinthe en Denise en Harley

Denise Speelpenning met Harley fan de Poortershoek (Tsjalle 454) Foto: Ingrid Truijens

De selectiewedstrijd van het NK Friese paarden in Schijndel op zondag 31 juli betekende dubbele winst voor een drietal amazones en hun Friese paarden.

Sterke top 3 in de Z1-dressuur

Debby de Graaf en Zerafina Black Stables komen uit in de Z1-dressuur en wisten met 248,5 en 254 punten twee maal de koppositie te pakken. Marc Peter Spahn haalde twee maal de tweede plek in deze klasse met Bobby (Take 455) en Hennie Roffel maakte met Kop Jansen Whiskey (Pier 448) de top drie compleet.

Zo’n dubbelslag maakte ook Nikki Stehouwer met Dinthe (Pier 448). Ze won de L1-dressuur met achter haar op de tweede plek Daniëlle van der Plas met Ellie fan Redlum (Epke 474).
In de klasse B kwamen negen combinaties in de baan. Denise Speelpenning wist met Harley fan de Poortershoek (Tsjalle 454) twee maal de koppositie veilig te stellen. Rixt de Boer haalde met Guusje (Elias 494) tweemaal de tweede plaats.

Stamboekhengst Gerben 479

De klasse Z2 en ZZ Licht werd gecombineerd. Chaline Hensen wist met KFPS stamboekhengst Gerben 479 (Doaitsen 420) een proef te winnen met 227,5 punten. De tweede proef was voor Joyce Paijmans – Wessels met Harko K (Sake 449).

De top bij de L2-dressuur ligt dicht bij elkaar. Sophie Leemans wist met Drieck L. (Eise 489) een tweede en een derde positie te behalen. Isabelle Vroomans won met Hummer (Elias 494) een proef, de andere proef was voor Elain van Duijn met Nanna (Harmen 424). Hanneke Krol en Hidde Galloper (Jouwe 485) tekende voor een tweede plaats.

Volle zus van Elias 494

In de uitslag van de M1-dressuur kwam Isabelle Vroomans nog een keer op kop. Met Brechtje van de Demro Stables (Jorn 430), de volle zus van Elias 494), haalde ze de eerste plaats. De tweede proef kwam op naam van Paulette Kral met Drys Galloper (Omer 493) die de stijgende lijn te pakken heeft. Marije van Velthoven met Rinske (Teeuwis 389) en Judith Boerstal – van de Lockand met Tara (Bartele 472) haalden tweemaal de tweede plaats.

Klik hier voor de volledige uitslagen van de selectiewedstrijd in Schijndel 

Finale op 18 september

In de Alrako KFPS dressuurcompetitie volgt nog één selectiewedstrijd, op 28 augustus in Koudum bij de fokvereniging It Fryske Hynder. De finale staat gepland op zondag 18 september 2022 in Ermelo.

 

Vorig artikelDag 1 Schijndel: 9 veulens met een oranje lint
Volgend artikelFokdag Ameland op dinsdag 2 augustus