Alrako KFPS selectiewedstrijd Vorden

Debby de Graaf met Zerafina Black Stables (Bartele 472).

De door de hitte uitgestelde selectiewedstrijd in de Alrako KFPS dressuurcompetitie werd op 23 juli in Vorden verreden en betekende voor een aantal ruiters dubbele winst. Martine Wassink-Helmink, Nicole Brummel en Debby de Graaf haalden in beide proeven de koppositie waarmee ze hun kans voor een finaleplek bij het NK Friese paarden vergroten.

247 en 238,5 punten

Debby won met Zerafina Black Stables (Bartele 472) de Z1-dressuur met maar liefst 247 en 238,5 punten. De tweede positie was in beide proeven voor Germa van de Haar-Hol met Bauke fan Klein Weulink (Jouwe 485).
De klasse M1 en M2 werd gewonnen door Nicole Brummel met Tsjikke van West-Raven (Aarnold 471) die met 195 en 195,5 punten haar score sterk kon vasthouden. Beide proeven schreef ze op haar naam met Jaime Kok met Vince fan ’t Hakkevelt (Epke 474) tweemaal op de tweede plek.
De derde amazone met een dubbelslag kwam in de B-dressuur in de baan. Martine Wassink-Helmink wist met Gayke van de Kempeler (Bartele 472) de hoogste punten bij elkaar te rijden. Beide proeven sloten ze winnend af.

Veel deelnemers L1 en L2

De combinatieklasse met L1 en L2 ruiters was het drukst bezet. Elain van Duijn reed met haar Nanna (Harmen 424) met 195 punten naar de koppositie van één proef. De amazone die L2 rijdt kwam in de tweede proef op de vierde plaats. De winst in de tweede proef was voor Tinette Holzscherer met Hauke van de Randmeerhoeve (Uldrik 457) die 206,5 punten binnen haalde en in de eerste proef ook al op de tweede plek kwam. Yvonne Lieftink kwam met Zotte fan Scyedam (Haitse 425) op de tweede plaats in de tweede proef.

Nog drie selectiewedstrijden

Met nog drie wedstrijden in Boazum, Schijndel en Koudum zitten de selectiewedstrijden erop en komt de finale op 18 september in Ermelo in beeld.

 

 

Vorig artikelGezocht: nakomelingen van Elias 494 en Mees 497 voor ABFP-test
Volgend artikelLivestream IBOP – woensdag 27 juli start om 8.00 uur