Amarins de Vries JongKFPS fokker van het Jaar 2022

De JongKFPS fokker van het jaar 2022 is Amarins de Vries geworden. Amarins heeft mooie prestaties in de fokkerij gehaald. Naast de mooie prestaties van haar fokproducten, wist onder andere haar paradepaardje van haar fokkerij, die al enkele keren kampioen is geworden bij de jeugd, ook dit jaar het kampioenslint naar binnen te slepen met het 1e premie Sterpredicaat en tevens een promovering naar Kroon.

  • Sterhengst: Jochum Jos ADV (Tiede 501 x Doaitsen 420)
  • Eerste premie Ster Ylja ADV (Hessel 480 X Doaitsen 420)
  • Kroonpredicaat Ylja ADV
    – 2e premie veulen Tjisse
    – 2e premie veulen Tjesse

Dit jaar waren er weer een mooi aantal fanatieke jonge fokkers die in aanmerking zouden kunnen komen voor de titel. Wat opviel was dat er dit jaar ook enorm veel JongKFPS’ers goed scoorden bij de veulens. Maar er kan er maar één winnen.

Dekking ter waarde van € 1000

Amarins is de zevende winnaar van deze jonge fokkersprijs. Het KFPS sponsort de fokkersprijs met een gratis dekking van een van de KFPS geregistreerde stamboekhengsten naar keuze, ter waarde van 1000 euro. De winnaar van 2021 was Denise Klap, daarvoor was het Marije Schreven, daarvoor waren het Antonia Derksen, Stan Derksen, Antoinet Michel en Jildert Herder die deze prijs in de wacht sleepten.

Vorig artikelXerxina-trofee voor de tweede keer naar Renske Carmen Model Sport Elite AAA (Tsjalke 397)
Volgend artikelSterk dravende Ela Sterre (Jehannes 484) kampioen bij de vier tot zesjarige merries