Ambassadeur fokdag Blauwhuis beantwoordt alle (Friese paarden) vragen

Wie zaterdag 24 augustus naar de keuring in Blauwhuis gaat, kan alle vragen over de Friese paarden én het reilen en zeilen op de fokdag stellen aan de ambassadeur van de keuring.

Melden en aanmelden

Om 9.00, 11.00 uur en 13.00 uur (tijdens de kampioenskeuring) zal er door de ambassadeur uitgebreid tekst en uitleg gegeven worden. Onder andere over het beoordelen van de veulens en de Friese paarden, over de fokkerij en de activiteiten van de fokvereniging en het KFPS. Wilt u hier ook bij zijn? Aanmelden kan van te voren via e-mail: info@itfryskehynder.eu, maar u kunt zich zaterdag ook om 9.00 of 11.00 uur melden bij het secretariaat op het keuringsterrein. Deze service is overigens helemaal gratis.

Informeren en enthousiasmeren

Het initiatief van deze ambassadeur komt van de fokvereniging It Fryske Hynder. ‘We willen zo nieuwe geïnteresseerden informeren over hoe het er op de keuring aan toegaat’, vertelt Tjitze Bouma die de rol van ambassadeur op zich gaat nemen. ‘Op de keuring komen ook mensen die nieuw zijn in de wereld van de Friese paarden’, noemt hij als aanleiding. ‘Ze zijn op zoek naar informatie en met de ambassadeur proberen we in deze behoefte te voorzien. Natuurlijk willen we zo ook mensen enthousiasmeren voor het Friese paard, onze fokvereniging en het KFPS.’

Tot zaterdag in Blauwhuis!

Vorig artikelSubtop: stijgende lijn voor Jeanet Dam en Gijsbert JD
Volgend artikelFokdag Oldeholtpade 16-17 augustus 2019