Antonia Derksen jonge fokker van het jaar 2019

Antonia Derksen, jonge fokker van 2019, omringd door de dames van het Jong KFPS (Foto: Johanna Faber)Antonia Derksen, Young Breeder of the Year 2019, surrounded by the ladies of YoungKFPS (Photo: Johanna Faber)

De in Duitsland woonachtige Friese paarden fokker Antonia Derksen is tijdens de Centrale Keuring gehuldigd als jonge fokker van het jaar, young breeder of the year. ‘Het is ongelooflijk wat mijn twee fokmerries in een korte tijd hebben bereikt’, reageerde Antonia die de eerste buitenlandse is die deze prijs in ontvangst mag nemen. Antonia fokt met haar Friese paarden in Feldatal, het midden van Duitsland, en ze is regelmatig op de Nederlandse fokdagen te vinden met haar paarden.

Reserve jeugdkampioen Feike van de zwarte Marie

Op de Centrale Keuring had Antonia op vrijdag al succes. Feike van de zwarte Marie (Meinte 490) werd reservekampioen bij de twenters en kreeg de reservetitel in het jeugdkampioenschap. Feike haalde eind augustus het dagkampioenschap op de fokdag in Ambt Delden, een bijzondere prestatie voor een twenter. Daar wist Amber van de zwarte Marie (Onne 376 x Stendert 447), het eerste zelf gefokte veulen van Antonia reserve kampioen te worden bij de driejarigen. Amber kreeg een Ster eerste premie en haalde in Drachten het voorlopige Kroon predicaat op én eindigde als vierde in de kampioenskeuring bij de 3-jarige paarden.

Opvolger Stan Derksen

Antonia is de opvolger van Stan Derksen -geen familie- die in 2018 de titel van de jonge fokker van het jaar kreeg. Antonia krijgt een dekking naar keuze, gesponsord door het KFPS.

Vorig artikelCentrale Keuring zaterdagnamiddag live te volgen via Facebook
Volgend artikelBerber van Brabantshof Ster (Jehannes 484) draaft swingend naar het kampioenschap bij de 3-jarige merries