Arent 515 prolongeert kampioenschap Horses2fly Young Friesian Dressage Competition

Arent 515 met Marijke Boelen (Foto: Johanna Faber)

De KFPS stamboekhengst Arent 515 (Jouwe 485) is kampioen geworden bij de zesjarigen in de Horses2fly Young Friesian Dressage Competition. Daarmee prolongeert hij zijn titel van vorig jaar toen hij kampioen werd bij de vijfjarigen. Met Marijke Boelen in het zadel bevestigde Arent 515 in de finale zijn sterke optreden bij de selectiewedstrijden. Zijn koppositie kon hij veilig stellen dankzij de hoogste score in de finaleproef: 70,909%. Om het reservekampioenschap werd nog stevig gestreden: Esther Postmus met Coco WE (Hessel 480) verdiende het zilver.

Arent 515 met Marijke Boelen (Foto: Johanna Faber)

Tweede plek in finale voor Boet 516

In de finaleproef was de tweede plek voor Sabine van de Loenhorst die met Boet 516 (Jouwe 485) een expressieve proef liet zien en hiermee een vierde plek in het uiteindelijke klassement bezette. Esther Postmus haalde met Coco de derde score in de finaleproef: 68,295%, waarbij één van de juryleden haar zelfs 71,591% toebedeelden. Uiteindelijk was het genoeg voor het reserve kampioenschap bij de zesjarigen. Vlak daarachter eindigde Gerda de Groot met Arne fan Wylgster Pragt (Jehannes 484).

Zonder Jameson

De finale bij de zesjarigen moest het stellen zonder Hennie Roffel en Kop Jansen Jameson (Jehannes 484). Ze hadden een mooie uitgangspositie voor een podiumplek. Echter de nieuwe eigenaar van Jameson, Brit Dekker wilde natuurlijk meteen van haar nieuw aankoop genieten.

Beste merrie: Anne (Alwin 469)

De beste merrie van de zesjarigen was Anne fan de Wildervanck Ster A (Alwin 469) met Heleen de Haas die in de finaleproef 67,841% en de vierde plek kreeg toebedeeld door de jury waarmee ze in het eindklassement tussen al het ‘hengstengeweld’ op een fraaie vijfde plek uitkwam.

 

Vorig artikelFedde (Meinte 490) pakt ook titel vijfjarigen Horses2fly Young Friesian Dressage Competition
Volgend artikelGoud voor Yeske (Michiel 442) bij Horses2fly Young Friesian Dressage Competition