Atletische Janke (Jehannes 484) kampioen bij de driejarige merries

Janke L.W. (Jehannes 484 x Gjalt 426). Foto : Johanna Faber.

Kampioen van de koninginnenrubriek van de Centrale Keuring werd op zaterdag 17 september Janke L.W. Voorlopig Kroon (Jehannes 484 x Gjalt 426) gefokt en in eigendom van fam. Ludema. Het reservekampioenschap was voor La Lique van de Meikade Voorlopig Kroon (Jehannes 484 x Pier 448).

Spanning om te snijden

De stilte was oorverdovend toen jurylid Corrie Terpstra namens het jurykorps de dertien nieuwbakken (Voorlopige) Kroonmerries van catalogusnummer op tal ging zetten. Ze lichtte de paarden van onder naar boven toe, wat de spanning alleen maar bevorderde. Uiteindelijk bleven Janke – gefokt en in eigendom van de familie Ludema die nog treffend door Omrop Frysl├ón in beeld waren gebracht en La Lique, veulenkampioen in 2019, over.

Atletisch vermogen

Corrie Terpstra beschreef Janke als een ‘moderne, langgelijnde merrie met een goede bovenlijn en veel lichaamsgebruik’, La Lique, gefokt en in eigendom van Willem Lokhorst uit Ederveen, kreeg complimenten voor haar rastype, positieve romprichting en ‘opwaarderende draf met veel achterbeengebruik.’ Het was uiteindelijk Janke haar atletische vermogen en souplesse die de doorslag gaf.

 

Vorig artikelGedragen Juwiel (Tsjalle 454) kampioen merries voor de sjees
Volgend artikelXerxina-trofee voor de tweede keer naar Renske Carmen Model Sport Elite AAA (Tsjalke 397)