Bastiaan 510 weer terug in Australië (met video)

KFPS Stamboekhengst Bastiaan 510 is weer veilig aangekomen in Australië. Zijn eigenaar Katrina Routson is blij dat de dertienjarige Sport Elitehengst weer thuis is. ‘Hij is weer waar hij thuishoort. Mooi op tijd voor het dekseizoen dat nu in Australië begint.’

Anderhalf jaar in Nederland

De zoon van Jisse 433 is anderhalf jaar geleden vanuit Australië naar Nederland gevlogen, een reis van 24 uur die hij nu weer in omgekeerde richting heeft gemaakt. Bij Stal Chardon heeft Bastiaan 510 het afgelopen jaar ter dekking gestaan. ‘Hij krijgt in Nederland kansen om voor genoeg nakomelingen te zorgen voor zijn nakomelingenonderzoek’, zo vertelde Katrina zo’n anderhalf jaar geleden toen haar oogappel net in Nederland was aangekomen. Bastiaan 510 is de enige goedgekeurde zoon van Jisse 433. Hij komt uit stam 102, uit de Kroon Preferente Sportmerrie Djura S. (Tsjerk 328 x Gaije 295).

Afgelopen en komend jaar 50 veulens

Katrina kocht Bastiaan toen hij nog Braggo S. heette. Na de derde bezichtiging strandde zijn carrière als dekhengst in eerste instantie. Met een ABFP-test van 81,5 punten ging hij in 2013, hij was toen bijna vijf jaar, naar Australië. Als veulenboekhengst met een deklicentie. Daar kreeg hij na prachtige sportprestaties via het Verkort Onderzoek alsnog zijn dekbevret en werd omgedoopt tot Bastiaan 510. Het afgelopen jaar zijn er van Bastiaan 510 zo’n 50 veulens geboren, vertelt Routson. De verwachting is dat er komend seizoen nog zo’n aantal gaan bijkomen.

Vorig artikelLivestream IBOP Wergea – 26 augustus
Volgend artikelSport Elite-predicaat voor Ilmar Poll (Anders 451): ‘Liever zo’n tof paard dan een dikke bankrekening’