Bauke de Boer KFPS Fokker van het Jaar 2020 (met video)

Foto's: Johanna Faber

De KFPS Fokker van het Jaar 2020 heet Bauke de Boer uit Nes. De 59-jarige ‘Fan Bokkum’ fokker heeft het afgelopen jaar met zijn Friese paarden niet alleen in de keuringsring, maar ook in de aanlegtesten en dressuur gescoord waardoor hij het hoogst uitkwam in de puntentelling voor Fokker van het Jaar 2020. ‘Dit is de slagroom op de taart’, zo vertelde Bauke op zijn boerderij waar al voor de HK opnamen werden gemaakt tijdens het uitreiken van de prijs. ‘Een waardering voor mijn fokkerswerk, én voor het fokkerswerk van mijn heit.’

Succesvolle fokkerij uit stam 110

De fokkerij uit stam 110 heeft het afgelopen jaar gescoord met 4 Sterren, 1 Sport Elite, 5 Sport paarden, 1 Prestatie merrie, 2 Preferente merries én een AA. De fokkerij van Bauke de Boer begon ooit met de Model Preferente Neenke. Nog een cruciale merrie in deze foklijn is Annichje fan Bokkum Model Sport Elite Preferent Prestatie AAA (Ulke 338 x Gaije 295) die de meest predicaatrijkste merrie van het KFPS is. In totaal werden er maar liefst 106 veulens geboren in de ‘Fan Bokkum’ stal en dat resulteerde in vele Sterren, Modellen, Preferentschappen, Prestatiepredicaten en één alleskunner die de maximale rij aan predicaten verdiende.
Een wens heeft de veehouder uit Nes overigens nog wel. ‘De merries uit deze lijn doen het heel goed, wat eigenlijk nog ontbreekt is een goedgekeurde hengst.’ Bauke ontving uit handen van Detlef Elling, de interim voorzitter van het KFPS, een waardecheque voor een Birth Watch, ter waarde van € 1000.

Vorig artikelGrand Prix kür met Eise 489 Sport Elite en Wylster 463 Sport Elite
Volgend artikelTymen 503 en Tjebbe 500 in de race voor het kampioenschap bij de jonge hengsten (met video)