Bauke K wint Friesian Talent Cup met een 10 voor draf

Marijke Boelen - Bauke K KFPS Hengstenkeuring 2019 © DigiShots

‘Kippenvel van deze excellente draf’, zo omschreef de jury Bauke K (Fabe 348) die met Marijke Boelen met voorsprong de Friesian Talent Cup bij de hengsten/ruinen won op vrijdagmorgen 10 januari.

Duidelijke winnaar

Bauke K, in eigendom van Stal Wijbenga, kreeg van de jury een 10 voor draf. Een zeer getalenteerd paard, een duidelijke winnaar, zo oordeelde de jury die Bauke K, gefokt door de familie Kruis in Heeg vijf punten meer gaf dan de nummer twee. Beant fan de Lege Geaën (Hessel 480) met Rianne Kooistra kreeg het zilver. Beant heeft een mooie zelfhouding in draf, iets waar de jury -naast zuiverheid en takt- veel belang aan hechtte. Een sterk en stoer paard met een mooie actieve stap, zo luidde de toelichting op Beant.

Arne met goede instelling

Op de derde plaats eindigde Arne fan Wylgster Pragt (Jehannes 484), die gereden werd door Leonie Evink. Een paard met een lichtvoetige techniek, veel ruimte en -zo noemde de jury speciaal- met een goede instelling.

Vorig artikelLichtvoetige Alive S. van de Sprong wint Friesian Talent Cup merries
Volgend artikelBerber van der Veer en Rinse P.J. met lef naar kampioenschap Horses2fly KFPS Sportcompetitie Young Riders