Belgisch Fries paardenstamboek viert 35-jarig jubileum met speciaal biertje en postzegel

Het Belgisch Stamboek voor het Friese Paard (BSFP) viert dit jaar haar 35-jarig jubileum. Ter ere hiervan heeft het stamboek een speciale postzegel laten maken én een speciaal biertje laten brouwen. Op de keuring in Ternat kregen alle leden van het stamboek een cadeaupakket.

Bier: ‘Het Zwart Pareltje’

Het bier is verpakt in een flesje, compleet met glas en voorzien van het logo van het BSFP. Het is speciaal voor het stamboek gebrouwen. ‘We hebben het bier ‘Het Zwart Pareltje’ gedoopt’, vertelt Marleen Moosen, secretaris van het stamboek. ‘Een idee van de mannelijke bestuursleden’, lacht Marleen over het blonde trappistenbier met een hoge gisting. ‘We kunnen bijbrouwen wanneer er meer vraag naar dit bier is.

Geen show

Vanzelfsprekend had het BSFP een grotere viering van het jubileum in gedachten. ‘Met een show en we hadden dekhengsten uitgenodigd’, geeft Marleen aan. Door de corona moesten ze dit allemaal afblazen en zo ontstond het idee van het bier en de postzegel. ‘Omdat we toch wat voor onze leden wilden doen. Het idee van de show schuiven we naar volgend jaar. Hopelijk is het dan wel mogelijk.’

Vorig artikelVacature fokkerijraad
Volgend artikelKeuringen 28-29 augustus