Berber van Brabantshof Ster (Jehannes 484) draaft swingend naar het kampioenschap bij de 3-jarige merries

Berber van Brabantshof Ster (Jehannes 484 x Norbert 444) van Arno Thomassen uit Lunteren is uitgeroepen tot kampioen bij de 3-jarige merries op de Centrale Keuring 2019. Reserve werd Coba van de Haenebos Ster, met vervolgens Jehannes 484 en Norbert 444 in haar afstamming, net als de kampioen. Beide merries kregen zaterdag ook promotie naar voorlopige Kroonmerries.

Stap en draf uit het boekje

Luxe en moderne paarden, zo omschreef jury Piet Bergsma de acht finalisten bij de 3-jarige paarden. Berber werd in de wandelgangen al getipt als favoriet. Vorig jaar werd ze jeugdkampioen op de Centrale Keuring en op de fokdag in Kootwijk imponeerde ze met haar schitterende voorkomen en lichtvoetige draf. In Drachten ‘stapte en draafde ze uit het boekje’, omschreef Bergsma. Berber won van reservekampioen Coba dankzij haar fraaiere rastype.

Coba reserve, Amalia derde

Coba was de fokdagkampioen van de fokvereniging Wolvega e.o. en is in eigendom van mevrouw J. Wiersma-Bos uit Nieuwebrug. Met haar taktmatige stap en soepele draf kwam ze dicht bij Berber in de buurt. Op de derde plaats in het kampioenschap bij de 3-jarigen eindigde Amalia va de Heemstede Ster (Jehannes 484 x Norbert 444) van Gert en Joke Peek uit Houten. Amalia -ook al voorlopig Kroon- werd dagkampioen bij de jubilerende fokdag in Hilvarenbeek.

Vorig artikelAntonia Derksen jonge fokker van het jaar 2019
Volgend artikelPavo Fryso Bokaal Tuigen: Thirsa fan Jentsje’s Pleats en Sven B.