Bestuur en ledenraad KFPS gaan gezamenlijke uitdaging aan

Archieffoto ledenraadsvergadering 2019
Archieffoto ledenraadsvergadering 2019

De ledenraad en het bestuur van het KFPS zijn op zaterdag 3 oktober te Emmeloord bijeen gekomen in een buitengewone ledenraadsvergadering.  Er zijn stappen gezet in het belang van de vereniging om te komen tot  wederzijds vertrouwen. Hierbij is goede communicatie het sleutelwoord.

Aanleiding van de buitengewone ledenraadsvergadering was de goedkeuring van Boet 516 en het gehele proces dat zich hierna heeft afgespeeld. Gedurende dit proces zijn er veel spanningen ontstaan tussen ledenraad en bestuur. Tijdens de vergadering heeft de hengstenkeuringscommissie haar verhaal gedaan van het goedkeuringsproces rond Boet 516.

Het bestuur wordt niet onder curatele gesteld, zoals op 3 oktober benoemd in de Leeuwarder Courant. Gezien de grote uitdagingen die er zijn,  is op initiatief van de ledenraad het besluit genomen om het bestuur op te schalen naar zeven leden. Na het voortijdig vertrek van voorzitter Wiebe Wieling eerder deze week bestond het bestuur nog uit vier leden. Er worden dus drie leden aan het bestuur toegevoegd. Deze uitbreiding wordt op korte termijn gerealiseerd.

Er is constructief overleg gevoerd om te komen tot duidelijke plannen en acties. Met de opschaling van het bestuur is er voldoende vertrouwen om verder te werken  aan het toekomstbestendig maken van de vereniging, waarbij het Friese paard voorop staat.

Vorig artikelDagelijks knuffelmoment tussen jongste en oudste Friese paard van stal
Volgend artikelVijfjarige Yme Ids en Michèle Lancee regiokampioen M1