Bestuurswisselingen bij JongKFPS: Rinske Engelsma nieuwe voorzitter

Het JongKFPS heeft een nieuwe voorzitter: Rinske Engelsma. Zij vervangt Sietske Veenje die het bestuur gaat verlaten. ‘Dat vind ik wel heel jammer, vooral in deze coronatijd zonder evenementen of bijeenkomsten’, aldus Sietske. ‘Maar een snelle doorstroming hoort eigenlijk ook een beetje bij een jongerenvereniging. Bovendien moet je ook nieuwe mensen een kans geven.’ Naast Sietske zal ook Marit Kroon het bestuur verlaten. De penningmeester heeft de maximale vier jaar in het bestuur gezeten.

Nieuw bestuurslid: Merle Slagers

Het bestuur krijgt echter ook versterking: van Merle Slagers. Merle is 21 jaar, woont in het Overijsselse Goor en heeft haar passie voor het Friese paard van haar moeder Marleen Slagers en grootvader Gerard Karnebeek – de Van de Gonda fokkerij – meegekregen. ‘Fokkerij is echt mijn ding’, zo vertelde Merle in de Phryso van september.
In het bestuur zullen de functies door de verschuivingen ook veranderen. Marije Steensma zal penningmeester worden, Dianne Postma neemt de functie van secretaris op zich en Hylkje Terpstra wordt ‘chef evenementen’, aldus Sietske die uitkijkt naar het nieuwe seizoen. ‘We pakken dit jaar de evenementen weer volop op.’

Vorig artikelTerugblik HK ’22: kijk hier vrijdag 14 januari in zijn geheel terug!
Volgend artikelPaardenreddingboot Terschelling heeft demonstraties op de planning