Blog 6: met acht hengsten richting aangespannen examen

Het Centraal Onderzoek vervolgt de 70 dagen test met acht hengsten die het zadelexamen met goed gevolg hebben afgelegd. Zij bereiden zich voor op het aangespannen gedeelte, het men- en tuigexamen.

Hidde niet doorverwezen

Hidde fân Stal Bellefleur Ster (Meinte 490) heeft op woensdag 26 oktober zijn uitgestelde examen gedaan, maar is niet doorverwezen naar het aangespannen gedeelte. Met name in de stap is de takt niet zuiver, dit is ook iets zichtbaar in draf en in de overgangen. Het is een hele mooie rastypische hengst maar taktzuiverheid is een voorwaarde voor goedkeuring, aldus de HKC. Hidde mag volgend jaar juni meedoen aan de herkansing.

Gastmenners Henk Hammers en Demi van Nispen

De aandacht in het CO richt zich op het aangespannen gedeelte. Menners Udo de Haan en Ria Hettinga trainen de hengsten, waarbij ook de gastmenners komende week in beeld komen. Op vrijdag komt gastmenner Henk Hammers de hengsten presenteren, de week erna komt Demi van Nispen. Hun ervaring met de hengsten zal door de HKC meegenomen worden in de uiteindelijke beoordeling. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 12 november, wanneer ook het finale oordeel gegeven wordt. Welke hengsten mogen zich straks KFPS stamboekhengst noemen?

Download hier het actuele overzicht van de CO 2022 hengsten 

Vorig artikelLivestream IBOP – donderdag 27 oktober – start 8 uur
Volgend artikelIBOP: Kroon voor Dieke (Eise 489), Froukje (Jehannes 484), Hendrikje (Jehannes 484) en Hotske (Alwin 469)