Blog CO : Tweede bezoek gastruiters, Grutte Pier (Markus 491) verlaat Exloo

Op vrijdagochtend 29 september zijn de hengsten die deelnemen aan het Centraal Onderzoek opnieuw gereden door gastruiters Frans van den Heuvel en Marten Luiten. De hengsten zijn inmiddels goed gewend geraakt in Exloo en de meeste hengsten laten een positief beeld zien.

De gastruiters gaven aan dat de paarden over het algemeen goed bewerkbaar zijn, makkelijk kunnen schakelen en de ruiter een fijn gevoel geven. De HKC kijkt dan ook uit naar het verdere verloop van het CO.

Eén hengst zal begin deze week het Centraal Onderzoek verlaten. Dit gaat om catalogusnummer 52: Grutte Pier Ster (Markus 491 x Wimer 461). De hengst mag zich volgend jaar nogmaals melden voor de voorrijdagen.

Komende activiteiten

Komende week komt de HKC de hengsten weer tweemaal bezichtigen. Hierbij worden de hengsten voorgesteld door de eigen amazones van het CO en zullen zij dan ook hun bevindingen delen met de HKC over onder andere de trainbaarheid en het karakter van de hengsten.

Ook worden de hengsten nog een keer voor de wagen ingespannen en worden de eigenaren aansluitend bijgepraat over de voortgang. De eigenaren krijgen dan een advies voor het verdere verloop van het CO.

Vorig artikelK&PP: 3 dagen met een kleine 80 paarden en een finale-zondag
Volgend artikelKeuren in de VS: Thyra (Norbert 444) Model en fokdagkampioen, Tjaitske (Tsjalle 454) Kroon