Blog-Ester: Nine of Maike? Maike of Nine?

Wat was het weer een drukke, bijzondere week! Een week van enthousiasme en plezier om met Maike naar de veulenkeuring te gaan. Maar ook een week van keuzes maken en brainstormen over het drachtig krijgen van Nanja van het Leuven, onze Stermerrie die nog steeds niet drachtig is. Afgelopen zaterdag zijn we met Maike NP fan de “Hesterhoeve” naar de keuring in Oldeholtpade geweest van fokvereniging Het Friese Paard Wolvega e.o. In alle vroegte hebben Berber en ik Roza en Maike ’s morgens gewassen en gepoetst. Het knippen van de haartjes langs de oren vond Maike iets minder prettig maar voor de rest ging het prima. Nadat we onszelf in onze nieuwe polo’s hadden gestoken waren we er klaar voor. Echt super lief dat we deze polo’s hebben gekregen van mijn vriend Henk, beschikbaar gesteld door Ter Arkel Tegelzet & Kitbedrijf. Aan de outfit kon het niet gaan liggen…..

2e premie met mooie cijfers

Het trailer laden ging prima, dat hadden we de dag ervoor nog even geoefend voor de zekerheid. Eenmaal aangekomen op de mooie locatie in Wolvega bij de dierenkliniek konden we de paarden direct van de trailer halen. Er hadden zich meerdere mensen afgemeld dus waren we direct aan de beurt. Het regende, dus het kwam mooi uit dat de keuring binnen gehouden werd. Maike deed het heel goed, alhoewel ik wel een beetje het idee had dat ze nogal onder de indruk was om ineens in een overdekte hal te staan en bleef ze dicht bij mama. Vol spanning stonden we aan de kant, en daar ging ze! Ze liet zich mooi zien met een prachtige draf. En met een geweldig resultaat, een 2e premie voor Maike met mooie cijfers!! Heel erg trots op haar!!

Foto: Johanna Faber

Keuzestress: Nine of Maike?

Supertrots zijn we op onze beide veulens Nine en Maike! Beiden hebben ze nu een 2e premie gehaald. Nadat we de paarden weer op de trailer hadden gezet en onderweg naar huis reden begon ik me nu toch echt te beseffen dat ik nu een keuze moest maken tussen de veulens.. Pfff…. beiden zijn even goed en lief. Stiekem had ik nog hoop dat Maike een 1e premie zou krijgen, en nog niet eens omdat dat natuurlijk geweldig zou zijn, maar ook omdat de keuze voor mij dan makkelijker zou zijn. Ik zou dan gaan voor het beste resultaat. Na een paar dagen denken en denken en denken was ik eruit. Ik ga voor Nine!! Nu ze beiden even goed zijn ga ik voor haar. Nine is misschien wel het laatste veulen van Nanja nu ze zo moeilijk drachtig wordt, en ik was alleen bij de geboorte van Nine en heb zelf het vlies gebroken. Dat geeft toch een speciaal gevoel. Het gaf een soort van opluchting dat ik de keuze gemaakt had, maar tegelijk ook lastig want Maike moet ook een goed plekje hebben. Toch nog weer slapeloze nachten……

En toen kwam René

En toen, toen kwam René op stal. René rijdt wekelijks op Wietse, de ruin van Hessel en heeft sinds kort een boerderij met veel land. Ze zei: “Hé, ik heb een voorstel, het is maar een idee maar wil het toch voorstellen. Ik wil graag één van de veulens kopen en dan bij mij thuis op laten groeien. Maar alleen kan niet dus wil ik voorstellen dat het veulen dat jij houdt ook bij mij in de opfok komt.” Ik dacht hoor ik dit goed….datat zou geweldig zijn! Dan blijven de veulens samen en ik zie ze beide opgroeien. Nadat het voorstel was “geland” ben ik ermee akkoord gegaan. Maike NP fan de “Hesterhoeve” is dus verkocht zonder dat ze ooit te koop heeft gestaan en ik hou Nine. Hoe leuk is dat, de veulens blijven samen! Echt super blij mee!

Onverdund sperma

Wat minder blij zijn we met het drachtig krijgen van onze Nanja. Helaas was ze na de laatste keer insemineren ondanks al onze inspanningen weer niet drachtig. Nu hebben we nog één mogelijkheid die we toch willen benutten. Het komt weleens voor dat een merrie niet drachtig raakt van verdund sperma. Na overleg met Age Okkema van Stal de Mersken hebben we besloten om vandaag met Nanja en Nine, die moet natuurlijk mee, naar Stal de Mersken te gaan om haar daar te laten insemineren met onverdund sperma. Het ging perfect. Het was voor Nine de derde keer dat ze de trailer op liep en wat deed ze dat weer braaf. Ze waren zelfs zo rustig en braaf dat Hessel ze er in zijn eentje weer afgehaald heeft thuis. Nine liep zelfs achteruit van de trailer af. Nu maar hopen dat deze inseminatie aanslaat en dat we over 18 dagen heel gelukkig zijn als we een klein vruchtje in de baarmoeder zien op de scan. Afwachten maar….

Vorig artikelBrutale Marius fan de muzekamp kampioensveulen
Volgend artikelLivestream Stal De Mersken, SD-Stables en Spliethof – 21 augustus