Bommelsteyn’s Valentina beste tuigmerrie

Henk Hammers met Bommelsteyn’s Valentina tijdens de finale van de Horses2Fly KFPS Sportcompetitie 2019 (Foto: Digishots)

De vijfjarige Kroonmerrie Bommelsteyn’s Valentina van Jaap van der Meulen werd begin januari in Leeuwarden gehuldigd als winnares bij de merries in de finale van de Horses2fly KFPS Sportcompetitie tuigen. In handen van Henk Hammers mocht de dochter van Alwin 469 ook deelnemen aan het overkampen in de overall finale. Hierbij moest ze haar meerdere erkennen in Sven B. (Wimer 461) en was er voor Valentina een fraaie tweede plaats.

Fokdagkampioen
Afgelopen zomer werd Valentina fan ‘e Ridderdijk op de fokdag van It Fryske Greidhynder in Drachten gehuldigd als fokdagkampioen. Later legde ze een uitstekende IBOP-proef af met maar liefst 83,5 punten als resultaat. Op de Centrale Keuring bezette ze in de kampioenskeuring van de vier- tot en met zesjarige merries de vierde plaats. Na de Centrale Keuring kwam de merrie in training bij Henk Hammers. In betrekkelijk korte tijd heeft ze zich bijzonder fraai ontwikkeld tot sportmerrie. In de selectiewedstrijden van de Horses2fly KFPS Sportcompetitie viel ze met name op door haar fraaie front en bijzonder sterke achterhand.

Verkeerde foto Phryso
In de Phryso uitgave van februari is een uitgebreider verslag van de competitie gepubliceerd. Daar is echter per abuis een verkeerde foto geplaatst. In plaats van Bommelsteyn’s Valentina staat daar de Goffert 369-zoon Parel afgebeeld. Wij willen u echter de juiste foto van Bommelsteyn’s Valentina niet onthouden.

Vorig artikelFinales Horses2Fly KFPS indoor sportcompetities aankomend weekend van start
Volgend artikelJisse 433 overleden