Bond Merriehouders beleeft prachtige fokkersdag op Terschelling!

Zo’n 20 leden van de Bond van Merriehouders Fries Ras hebben zaterdag 2 juli genoten van een bezoek aan Friese paardenfokkers op Terschelling.

Veulen 110 uit stam 110

Om 8.15 uur vertrok de boot naar Terschelling. De groep werd door alle deelnemende Terschellinger fokkers gastvrij ontvangen bij Daan en Toos Pootjes.Po otjes bekend als fokker van meervoudig CK kampioen, Wealtsje A en idyllisch wonend in Oosterend buitendijks heeft in z’n leven veel paarden gefokt uit stam 110. Dit jaar is het 110e veulen geboren en daarmee stopt hij op 75-jarige leeftijd de fokkerij.

Onverwant fokken

Lopend de dijk over kwam de groep aan bij Lammert de Boer. Lammert de Boer wist de groep uitgebreid te vertellen over zijn visie op onverwant fokken. Hij is daar groot voorstander van. De reis werd per bus vervolgd naar Yvonne Lamain, eigenaresse van Camping Terpstra. Yvonne fokt onder de naam Van de Irenehoeve en is in het bezit van onder andere 4 mooie merrie’s met veulens uit beste merrielijnen.

Unieke Lukas-dochter

Neef en buurman Peter Terpstra, beginnend fokker, toonde vervolgens zijn voor Nederland vrijwel unieke Lukas dochter met veulen. Na een heerlijke lunch bij camping Terpstra volgde een rondleiding over de camping. De groep was onder de indruk van de professionaliteit van het bedrijf en de meer dan 250 safaritenten, waarin zomers veel jeugd vakantie viert. Een stuk luxer dan gewoon zelf je tentje opzetten.

Dag met gouden randje

Als laatste werd een bezoek gebracht aan Arianne Bakker die onder andere in het bezit is van een Modelmerrie van Pier. Helaas stond deze merrie aan de vaste wal om drachtig te worden. Het bezoek bij Arianne werd afgesloten met een fokadvies voor haar Uldrik Kroonmerrie uit de Boszorglijn. Een dag met een gouden randje.

Met dank aan: Anja Roos

 

 

Vorig artikelEdelien wint haar Swipedei afscheidskoers (met video)
Volgend artikelEsther Postmus en Thea Dijkstra Fries Kampioen