Britt, Martha, Joyce en Marell op K&PP Platformavond

Hoe zit het nu eigenlijk met die Friese paarden: worden ze tekort in de hals gereden of ligt het aan hun exterieur waardoor ze hun hals ‘opkrullen? Op woensdagavond 23 oktober zal FEI-jurylid Monique Peutz tekst en uitleg geven over dit onderwerp met gastruiters Britt Muis, Martha van der Meulen, Joyce Haaijer en Marell Hilberts en natuurlijk hun Friese paarden.

Spraakverwarring tussen ruiter en jury

Monique is FEI-jurylid, bondscoach van de junioren én dressuurruiter op Grand Prix-niveau. Ze heeft daarmee ervaring rondom het veelbesproken onderwerp en zal een clinic verzorgen, georganiseerd door het Kennis en Promotie Platform Fries Dressuur Paard. De aanleiding is eigenlijk de spraakverwarring die er tussen dressuurruiters en jury bestaat over de mate van aanleuning van de Friese paarden. Terwijl jij denkt dat het paard met een mooie hoofd-halshouding loopt staat er op het protocol: te diep en te kort. Hoe kijkt de jury ernaar en wat kun je als ruiter doen om dat beeld bij te stellen?

Vier paarden, verschillend van bouw en niveau

De vier dames zullen met hun paarden het goede en minder goede voorbeeld geven. Britt Muis komt vanzelf met Britt’s Hebbe, Joyce Haaijer met haar Tialda, Martha van der Meulen neemt Wikje fan de Broekfinne mee en Marell Hilberts haar Sjiekeheer Oet Oale Kloosterveen. Hun paarden zijn verschillend van bouw en hun dressuurniveau is ook divers. Prima voorbeelden dus om deze avond niet alleen in theorie, maar ook in praktijk te beleven.

Woensdag 19.00-22.00 uur
Locatie: Sunrise Stables Assen
Kosten: 10 euro inclusief één koffie/thee

Vorig artikelJudith Pietersen en Limited Edition in FRIESIAN PROMS
Volgend artikelJongKFPS on tour in Denemarken