Britt Muis en Ernst K (Markus 491) opgenomen in Talenten Ontwikkelingsplan Groningen

Britt Muis met Ernst K (Markus 491) Foto: Paula Lakkee

De Groningse amazone Britt Muis is met haar Sterhengst Ernst K (Markus 491) opgenomen in het Talenten Ontwikkelingsplan Groningen. Samen met negen andere geselecteerden zal ze in het project 10 lessen volgen bij top dressuuramazone Emmelie Scholtens en krijgt ze modules aangeboden over bijvoorbeeld voeding en mediatraining.

Uit 45 geselecteerd

Britt en Ernst zijn gekozen uit een groep van 45 deelnemers die zich hadden aangemeld voor dit project dat het KNHS regio Groningen en Westerkwartier Paardenkwartier hebben opgezet. Ernst is het enige Friese paard bij de selectie die een talentenprogramma gaat volgen om de dressuursport in de regio Groningen op een hoger niveau te brengen.

GP Bov’n Grunn

In Groningen wordt behoorlijk aan de weg getimmerd. In het voorjaar startte daar ook het project De weg naar GP bov’n Grunn, de Groningse evenknie van MGPNGP in Friesland. In dit project zijn tussen de uitverkorenen drie combinaties te vinden met Friese paarden. Marell Hillberts met Tornado oet Oale Kloosterveen Ster (Alwin 469 x Olrik 383), Willemien Vries met Tynke fan Ramonahiem (Jasper 366 x Fridse 423) en Lisanne Veenje met Wetser R.V. (Hessel 480). Instructeur Seth Boschman, mental coach Jeroen Kos en ruiterfitness specialist Marina Gotink werken samen om de dressuur op een hoger plan te brengen. Het project krijgt wellicht volgend jaar uitbreiding met een junioren selectie.

Vorig artikelHet KFPS is op zoek naar een ervaren Algemeen Directeur
Volgend artikelLivestream Zadelexamen Centraal Onderzoek – 16 oktober