Centrale Keuring 2022: hier is het programma

De Centrale Keuring 2022 wordt gehouden op 14, 15, 16 en 17 september. De allerbeste paarden uit het keuringsseizoen en uit de voorrondes van de Pavo Fryo bokaal zullen aantreden bij Manege Gaasterland in Harich.

Klik hier voor het programma van de Centrale Keuring 2022

Pavo Fryso bokaal (halve) finales

Op woensdag 14 en donderdag 15 staan de halve finales van de Pavo Fryso bokaal op de planning. Woensdag is de dag voor de merries, donderdag komen de hengsten aan de beurt.
Een dag later volgt de finale op de vrijdagmiddag tijdens het sportmatinee. Dan zullen gastruiters Bart Bax en Chris Epskamp in het zadel plaatsnemen.

Nieuw: nakomelingenonderzoek en workshops

Ook dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe elementen toegevoegd. Op de vrijdagmiddag/avond zal er een afstammelingenshow te zien zijn van hengsten die dit jaar hun nakomelingenonderzoek afronden. Elias 494, Ulbrân 502 en Rommert 498 zullen zeker hun nageslacht laten zien.
Ook nieuw zijn de workshops die het JongKFPS en het KFPS samen hebben georganiseerd. Zo zullen vrijdag en zaterdag naast de keuringsring in de tent verschillende mensen komen aanwaaien om kennis te delen en van gedachten te wisselen over het Friese paard. Nieuwe leden worden uitgenodigd, JongKFPS-ers…..maar eigenlijk is iedereen welkom om aan te haken. De line-up van sprekers en de tijdstippen worden nog bekend gemaakt.

Keuring start op vrijdag

De keuring start op vrijdag met de merrie- en hengstveulens, de keuring van enters, twenters, ruinen én de keuring van de 4-6-jarige Stermerries en de 4-6 jarige Kroonmerries. Op zaterdag komt het vervolg met alle andere paarden, die in twee ringen gekeurd worden. ’s Middags volgt de kampioenskeuring, afgewisseld met onder andere mooie tuigrubrieken, de uitreiking van de Xerxina trofee én de bekendmaking van de JongKFPS fokker van het jaar.

Twee dagen livestream

Vier dagen zijn er in Harich volop fraaie Friese paarden te bewonderen. Iedereen is welkom, de toegang, en ook het parkeren is gratis. En voor wie het op afstand wil volgen: vrijdag en zaterdag is er livestream.

 

 

Vorig artikelOud-hengstenhouder Rob Zorn overleden
Volgend artikelHippiade ’22: Thea Dijkstra en Harm fan de Koldenhool (Michiel 442) Nederlands Kampioen L2