Chaline en Bieke doen goede zaken in Udenhout

Chaline Hensen en Bieke (Alwin 469). Foto : Ingrid Truijens

Chaline Hensen en merrie Bieke (Alwin 469) waren lekker op dreef in Udenhout afgelopen zondag tijdens de Horses2Fly Indoorcompetitie, waren ze in beide proeven de M1 op hun naam zette. Chaline en Bieke hebben al eerder de koppositie weten te behalen in deze competitie en zijn dus een combinatie om rekening mee te houden op weg naar de finale in Sonnega komende februari.

Ook twee keer winst voor Joke en Kwinta

Niet alleen in de klasse M1 was de eerste plaats tweemaal voor dezelfde combinatie, ook in de klassen B, L1 en Z1 was dit het geval. In de B gingen Joke van Olmen en Kwinta van ’t Wilbroek (Tymon 456) er met de winst vandoor, de L1 was voor Rowie Rooth met Ziva H (Gerben 479) en in de Z1 waren Marian Smits-De Bruijn en Durk fan ’t Sou (Maurits 437) het sterkst.

Hoogste percentage voor Evelien en Tsjalling

Evelien van Helden en Tsjalling D.L. (Leffert 306) behaalden het hoogste percentage van de dag met maar liefst 73,38% (249,5  punten) in de klasse Z2 en wonnen daarmee de eerste proef. De tweede proef in deze klasse was voor Evelien Spaan en Roaske ut ’t Polder (Bikkel 470) die 224 punten bij elkaar reden. De eerste proef in de M2 werd gewonnen door Danny Braat met de Maeije 440 nakomeling Doeke van de Meikade met 193,5 punten. Manon Weterings en Kate FT (Gjalt 426) zette de tweede proef op hun naam met 190,5 punten. In de L2 waren Laura Roling met Floris van de Terpen (Hessel 480) en Isabelle Vroomans met Dakota (Hessel 480) aan elkaar gewaagd, beiden haalden 214,5 punten in de eerste proef, maar Laura eindigde op kop. In de tweede proef wist Isabelle revanche te nemen en de eerste plek te bezetten.

Vorig artikelFokker Murk de Jong houdt van paarden met pit
Volgend artikelEerste Bezichtiging dag 3: 18 hengsten door