CK-nieuws: lichtvoetige Silke (Tymen 503) enterkampioen

Kampioen enters: Silke van de Gonda (Tymen 503 x Aarnold 471) Foto: Johanna Faber

Op vrijdag 16 september is Silke van de Gonda (Tymen 503 x Aarnold 471) op de Centrale Keuring uitgeroepen tot kampioen bij de enters. De merrie, gefokt door Gerard Karnebeek uit Goor en in eigendom van mevrouw Janneke Schäfer uit Zwolle showde veel ras, jeugd en een royale schouder en viel vooral op met haar lichtvoetige draf, zo lichtte jurylid Ester Reen toe.

Eigenaresse Janneke Schäfer met haar enterkampioen Silke van de Gonda (Foto: Ingrid Truijens)

Reservekampioen uit Modelmerrie Silke

Het reservekampioenschap was voor enter Sterre fan ‘e Ridderdijk (Auwert 514 x Eibert 419), gefokt en in eigendom van Annie en Tiemon Duiven uit Hartwerd. De langgelijnde Sterre is voorzien van droog beenwerk, stapt actief en draaft met takt en ruimte. Sterre is een dochter van Modelmerrie Silke fan ‘e Ridderdyk Model AAA (Eibert 419) die op zaterdag nog zal optreden in de rubriek met Modelmerries.

Rubriek met vier enters

De klasse met entermerries was uiteindelijk met vier stuks klein maar fijn. Ook de veulenkampioen van 2021, Rens fan ‘e Horne Zathe (Tiede 501 x Norbert 444) liep mee en de vierde jaarling die in deze klasse meeliep was Silke van de Polderhoeve (Tymen 503 x Markus 491).

Vorig artikelCK Nieuws : Krachtige Tineke (Tiede 501) kampioen merrieveulens
Volgend artikelCK Nieuws : Aansprekende Nine (Tiede 501) kampioen twenters en algemeen jeugdkampioen