CK Nieuws : Krachtige Tineke (Tiede 501) kampioen merrieveulens

Het tweede kampioenslint van de eerste dag van de Centrale Keuring 2022 op vrijdag 16 september in Harich was voor Tineke Antje WT fan de Boerdam (Tiede 501 x Hette 481), het allerbeste merrieveulen van dit keuringsseizoen. Reservekampioen werd Tûke Dam VDW (Waander 512 x Jasper 366).

Rastype en kracht

Ester Reen sprak het publiek toe namens de jury bij de beoordeling van in totaal zes merrieveulens in de kampioensring: ‘het was wikken en wegen, want het zijn allemaal goede veulens, dus we hebben extra gefocust op de beweging.’ Dankzij veel rastype, fijn beenwerk en veel kracht en balans in zowel stap als draf werd Tineke, gefokt en in eigendom van Tineke de Boer uit Noordwijk, de uiteindelijke CK kampioen.

Zes veulens in de kampioensring

Naast Tineke en Tûke Dame, gefokt en in eigendom van Obbe en Margriet van der Weide en hun twee dochters Annemarie en Marijke, mochten ook Thirza fan Meulunteren (Matthys 504), Tjalda fan de Tjongershoeve (Ulbrân 502), Vera fan ‘e Ridderdijk (Teun 505) en Tiara fan Kippenburg (Markus 491) zich van hun beste kant laten zien in de kampioenskeuring.

Vorig artikelCK Nieuws : Hoogbenige Tomaz (Jehannes 484) kampioen hengstveulens 2022
Volgend artikelCK-nieuws: lichtvoetige Silke (Tymen 503) enterkampioen