Clinic exterieur en beweging Friese paarden met en bij Frenk Jespers

Frenk Jespers (Foto: Vereniging Eigen Paard)

Frenk Jespers zal zondag 10 maart een clinic verzorgen op zijn dressuurstal in Teteringen, Noord-Brabant. Dit evenement wordt georganiseerd door Vereniging Eigen Paard. De clinic vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur en de kosten bedragen € 35.

Link tussen exterieur en beweging
Tijdens deze clinic zal het exterieurmatig beoordelen van Friese paarden aan bod komen. Frenk Jespers legt uit: ‘Meer specifiek willen we in de clinic een link leggen tussen het exterieur van een Fries paard en de functionaliteit hiervan voor het berijden van het paard. Een aantal amazones zal hun eigen Friese paard voorrijden. Deze paarden hebben een heel verschillend exterieur. We zullen de kenmerken van deze Friese paarden en het effect daarvan op de de beweging onder het zadel behandelen.’ Deze middag is interessant voor een ieder die meer te weten wil komen over dit onderwerp.

Vereniging Eigen Paard
Frenk Jespers is al sinds de oprichting tien jaar geleden betrokken bij Vereniging Eigen Paard. Het doel van de vereniging is om mensen die een paard willen kopen begeleiding te bieden bij hun zoektocht en aankoop. ‘Ik loop al lang mee in de paardenwereld en ik heb vaak gezien dat kopers teleurgesteld worden bij de aanschaf van een paard,’ stelt Jespers. ‘Vaak komt dit voort uit onwetendheid bij de kopers. Ik wil de mensen die geen know-how hebben op paardengebied graag helpen, dat is mijn belangrijkste motivatie om me in te zetten voor Vereniging Eigen Paard.’ Frenk Jespers is jurylid bij de KFPS Hengstenkeuringscommissie. Mede op zijn initiatief organiseert Vereniging Eigen Paard dit jaar een aantal activiteiten die speciaal gericht zijn op het Friese paard.

Voor meer informatie, kijk op www.verenigingeigenpaard.nl

Vorig artikelBijzonder hoogleraar Siem Korver: ‘sterk merk wordt gemaakt door fokkers’
Volgend artikelMeerjarenbeleid: Graag uw input!