CO Blog : twaalf hengsten bereiden zich voor op zadelexamen

Op vrijdag 6 oktober hebben de hengsten die meelopen in het Centraal Onderzoek aangespannen getraind op het mooie buitenterrein van het Hippisch Centrum in Exloo. Zowel de HKC, als de verrichtingsjury, als de eigenaren van de hengsten waren aanwezig om hun verrichtingen te bekijken. Na afloop kregen de eigenaren feedback van de HKC over het verdere verloop van het CO voor hun hengst.

Drie hengsten verlaten Exloo

Twee hengsten hebben vrijdag het onderzoek verlaten. Catalogusnummer 15, Otte Z. Ster (Tjebbe 500 x Doaitsen 420) mag zich volgend jaar weer laten zien tijdens de voorrijdagen. Ook catalogusnummer 9, Orion af Sortemosegaard Ster (Ulbr├ón 502 x Hessel 480) zal zich volgend jaar weer melden voor de voorrijdagen. Begin volgende week vertrekt catalogusnummer 33, Nero van ’t Maarssens Veen Ster (Teun 505 x Alwin 469) uit Exloo. Een vierde hengst is verzocht om het onderzoek te verlaten, de eigenaren beraden zich nog op eventueel doorgaan op eigen kosten.

Twaalf hengsten

Hiermee komt het aantal hengsten wat zich voorbereid op het zadelexamen nu op twaalf. Aankomende week zullen de hengsten doorgetraind worden onder het zadel en zal de HKC nogmaals de hengsten komen bezoeken. In aanloop naar het zadelexamen blijven de trainingen afgewisseld worden met hersteltrainingen, licht longeren en vrije beweging in de paddocks. Het zadelexamen zal op zaterdag 14 oktober plaatsvinden in Exloo, meer informatie hierover volgt.

Hidde en Jeroen sluiten aan

Na het zadelexamen zal ook Hidde fan Dulve Ster (Markus 491 x Gjalt 426) zijn intrek nemen in de stallen van Exloo om het aangespannen gedeelte van Centraal Onderzoek te doorlopen. Nog weer later, twee weken voor het eindexamen, zal Jeroen Poll Ster Sport Elite (Anders 451 x Folkert 353) aansluiten om het Verkort Onderzoek te doorlopen.

Vorig artikelFinale K&PP-finale: startlijst en livestream
Volgend artikelK&PP Finales: Jibbe (Alwin 469) kampioen bij de vierjarigen