Crystal (Alwin 469) en Casey (Tsjalle 454) winnen de Pavo Fryso Bokaal bij de vijfjarigen

Crystal Jede Kroon AAA (Alwin 469) met Marcel en Jacqueline Schoo, amazone Lisanne Veenje, Arjan Smits van Pavo en Rianne Struijs van Tweespan. (Foto: Ingrid Truijens)

Crystal Jede Kroon AAA(Alwin 469 x Tsjalle 454) en Casey fan ‘t Blocklân Ster (Tsjalle 454 x Pier 448) zijn kampioen geworden bij de Pavo Fryso Bokaal dressuur bij de vijfjarigen op vrijdag 17 september tijdens de Centrale Keuring.

Competitie tussen Crystal en Alive

De plaatsing na het plaatsnemen van gastruiters Bart Bax en Chris Epskamp in het zadel bleef gelijk aan de plaatsing van de halve finale. Powerhouse Crystal – gereden door Lisanne Veenje – bleef op kop. Het reserve kampioenschap bij de merries ging naar Alive S. van de Sprong Kroon AAA (Beart 411 x Brend 413) gereden door Fleur van Kempen, die de Friesian Talent Cup ruim ander half jaar geleden nog won voor Crystal. De derde plek was voor Anne fan de Wildervanck (Alwin 469 x Tsjalke 397) met Heleen de Haas.

Casey fan ’t Blocklân (Tsjalle 454) met fokkers/eigenaren Cees en Jet de Boer, Sjoerd Veenstra en Esther Liano. (Foto: Ingrid Truijens)

Casey blijft op één

Bij de hengsten was de plaatsing niet anders dan de dag ervoor, waarbij jury Herman Wientjes aangaf dat de vijfjarigen wel wat wedstrijdritme missen, maar een meer stabiel lichaamsgebruik laten zien. Casey fan ‘t Blocklân (Tsjalle 454), normaal gereden door Esther Liano, wist zich onder zijn gastruiter prima te presenteren en indruk te maken met ruimte en souplesse in de draf met een fraai front. De tweede plaats was voor de aansprekende Arne fan Wylgster Pragt (Jehannes 484 x Jasper 366) die met Leonie Evink blijmoedig in de rondte reed en groeide in de wedstrijd. De derde plek was voor Anne C. (Pier 448 x Heinse 354) die Ellen van Gastel in de halve finale reed en al in de auto naar huis was toen ze hoorde dat de bij de eerste drie hoorde. Ook Anne liet zich prima door de vriendelijk rijdende gastruiters rondsturen in de finale.

Klik hier voor de complete uitslag van de Pavo Fryso Bokaal dressuur.

Vorig artikelPavo Fryso Bokaal vierjarigen voor Dukke (Maurits 437) en Fedde (Meinte 490)
Volgend artikelAuke (Jouwe 485) wint met ‘verschrikkelijk mooi ruim voorbeen’ Pavo Fryso Bokaal tuigen