Darris en Rianne reservekampioen L1 bij de Friese kampioenschappen

Rianne Okkema en Stal Okkema's Darris (Onne 376). Foto : Ingrid Truijens

Vrijdag 11 februari heeft Rianne Okkema met Stal Okkema’s Darris (Onne 376) het reservekampioenschap L1 op haar naam gezet tijdens de eerste dag van de Friese Kampioenschappen in Harich.

Afgevaardigd naar Ermelo

Met een vlotte, vriendelijk gereden proef behaalde Rianne en Darris een percentage van 70,250%, wat goed was voor een tweede plek in de sterke L1 rubriek. De amazone was blij verrast toen ze de reservekampioen’s deken kreeg ; ‘Ik had helemaal niet door dat ik tweede ben geworden! Ik heb heel fijn gereden maar dit had ik niet verwacht!’. De combinatie uit Britswert is met deze plaatsing afgevaardigd naar de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo.

Veel Friezen in de top

De Friese paarden waren succesvol vanmiddag in de klasse L1, de top vijf bestond uit maar liefst vier “Friese” combinaties. Sandra de Groot met Dukke fan Panhuys (Maurits 437) werd derde met 69,5%, Tess Dedden met Evelyn P (Nane 492) behaalde een vierde plek met 69,42% en Sietske Brouwer met Demy fan Westermeer (Hessel 480) sloot de top vijf af met 65,83%.

Yldau en Hector succesvol in de B

In de klasse B waren het Marije Talma met Yldau van de Hofstad (Epke 474) met 65,75% en Sofi Väisänen met Fryso’s Hector B (Nane 492) met 65,42% die respectievelijk een blauw en groen erelint omgehangen kregen.

Vorig artikelKFPS College Tour met Bart Ducro over het onderzoek naar erfelijke gebreken
Volgend artikelKeuren in de VS: Gerlinde (Andries 415) Model, Everest (Nane 492) kampioen