Data demonstraties Friese paarden met reddingboot op Terschelling (met video)

Foto: Museum Reddingboot Terschelling

Het duurt nog even voordat het zomervakantie is. Maar de demonstratie van de paardenreddingsboot ‘Secretaris Schumacher’op Terschelling is voor de liefhebbers van Friese paarden een goede reden om alvast wat data vrij te houden.

Tien Friese paarden voor de boot
Tien Friese paarden zullen tijdens de demonstraties de roeireddingboot uit 1900 over een één kilometer lange route voorttrekken over de duinen, het strand en de zee. Een spectaculaire happening waarbij ook vier amazones te paard voorafgaan aan de stoet. Bovendien zijn er in de stoet één of twee materiaal wagens met elk twee paarden. Vanzelfsprekend zijn dat ook weer sierlijke Friese paarden, die allemaal eigendom zijn van particulieren.

Demonstratie uit roemrucht verleden
De demonstratie laat zien hoe in de vorige eeuwen een reddingboot vanaf de kust naar de zee werd gebracht. De roeireddingsboot ‘Secretaris Schumacher’ is de enige nog varende roeireddingsboot uit het roemruchte verleden van de Nederlandse reddingmaatschappijen. De boot op de lanceerwagen is eigendom van de stichting Museumreddingboot Terschelling.

De data van de demonstraties zijn:

Donderdag 25 juli om 19.30 uur
Oosterend; Heartbreakhotel
Donderdag 8 augustus om 19.30 uur
West aan zee bij Paal 8; Strandpaviljoen/Hotel Paal 8
Donderdag 22 augustus om 19.20 uur
Oosterend; Heartbreakhotel
Zondag 15 september om 14.00 uur
West aan zee bij Paal 8; Strandpaviljoen/Hotel Paal 8

Alleen als het veilig is
De lancering van de reddingboot in zee vindt alleen plaats als dat gezien de branding uit veiligheidsoverwegingen voor de roeiers en stuurman verantwoord is. Voor de kust kunnen verraderlijke golven lopen en de organisatie wil geen risico’s lopen voor mens en dier.

Kijk voor meer informatie en mooie foto’s op: https://museumreddingboot-terschelling.nl/

Vorig artikelMerriehouder in Groot Brittanië kan kiezen voor hengst- of merrieveulen
Volgend artikelKroon- en eerste premie merrie na ABFP-test