De Oorsprong 85 jaar: jubileumshow vol Friese paarden

Op zaterdag 1 oktober viert rijvereniging De Oorsprong haar 85ste verjaardag. In de jubileumshow spelen de Friese paarden een hoofdrol met onder andere een Hongaarse Post, een sjezen demonstratie, een pas-de-deux en een carrousel met een 16-tal Friese paarden. Het programma begint om 16.00 uur en de toegang is gratis.

Friese paarden hart van de vereniging

Wie De Oorsprong zegt, zegt Friese paarden. De rijvereniging is niet voor niets ontstaan bij Stoeterij De Oorsprong, inmiddels hotel/restaurant. 85 jaar geleden waren het vooral boerenpaarden waar op zaterdag een les mee werd gereden, inmiddels bestaat de vereniging uit 270 leden – van acht tot tachtig jaar, van ruiters tot menners – met een kleur aan pony’s en paarden. De Friese paarden vormen echter nog steeds het hart van de vereniging en zijn dan ook in grote getale aanwezig bij de jubileumviering.

Avondvullend programma

In een avondvullend programma hebben de leden van De Oorsprong een mooie show in elkaar gezet. Tuigen onder het zadel, arrenslede rijden, viertal rijden…..het komt allemaal voorbij in de manege in St. Nicolaasga. Voor een aantal presentaties zijn ruiters en begeleiders al wel een half jaar aan het trainen geweest, zoals bij de Hongaarse Post. Kortom: een prachtige avond met veel mooie Friese paardensport.

Vorig artikelOproep: meld ook hengsten met andere bloedvoering aan voor de eerste bezichtiging
Volgend artikelLivestream IBOP Wergea – donderdag 29 september