De Zeeuwse Panningen: selectiewedstrijd met dubbele winsten

Judith Boerstal-van de Lockand met Tare (Bartele 472) Foto:4u

De selectiewedstrijd van De Zeeuwse verzekeringen KFPS dressuurkampioenschap op zondag 2 juli in Panningen leverde voor een aantal amazones het maximaal aantal punten op. Van de acht klassen kenden er zeven in twee proeven dezelfde winnaar.

In de klasse B wist Mirthe van Es met Itske (Menne 496) twee maal de proef te winnen met 205,5 en 195 punten. De tweede plaats was ook tweemaal dezelfde combinatie. Lindsey Vandamme met L ‘Unique H. v.d. Boskant (Adel 357) kon zo ook mooie punten voor het tussenklassement erbij schrijven.

Nog meer dubbelslagen

Een dubbelslag was er ook in de M1. Isabelle Vroomans en Hummer (Elias 494) haalde 217 en 199 punten in hun proef en dat was beide keren goed voor de koppositie. Susanne van Kasteren met Guus (Hette 481) werd met 202 en 189 punten de tweede plek. Judith Boerstal-van de Lockand werd tweemaal eerste in de Z1 met Tara (Bartele 472). In deze klasse bezette Manon Engelbert met Gabriëlla (Olgert 445) beide keren de tweede plaats. In de L2 was het Mascha van Poppel die met Ferre H (Nane 492) de meeste punten kreeg. Demi van Nuys werd met Loeke fan ‘t Hoolven (Tiede 501) tweemaal tweede.

De selectiewedstrijd in Panningen werd gekenmerkt door amazones die in beide proeven de winst veilig wisten te stellen. Dat gold ook voor de M2 waar Debby de Graaf met Drys ut de Westereen (Omer 493) met 205 en 197 punten won voor Ingrid van Es met Tamar H (Wytse 462) die tweemaal de tweede plek bezette.

Sterk bezette L1

De L1 was de sterkst bezette klasse in Panningen en daar lieten de beide proeven verschillende uitslagen zien. Ingeborg van de Linden won met Dieke Galloper (Epke 474) de eerste proef, Rowie Rooth haalde met Kaila fan de Groenesteegh (Tiede 501) de meeste punten in de tweede proef. De tweede positie was tweemaal voor Robin van den Boogaard met Trinity VDB (Uldrik 457). De derde plaats werd bezet door Fleur Bos met Hertogin Boszorg (Bartele 472) en Lisette Valkenborg met Billie Galloper (Gerben 479).

Eén combinatie in de Z2 en ZZ-Licht

In de klasse ZZ-Licht kwam er één combinatie aan de start en haalde daarmee vanzelfsprekend de meeste punten binnen. Martine Dijckmans met Ytze B.V. (Rindert 406) kreeg 199,5 en 214 punten op haar protocol. Dat gold ook voor de Z2 waar Jenny Veenstra en Marchel BV (Jasper 366) 225 en 210,5 punten verdienden met hun proef.

Met nog vijf selectiewedstrijden te gaan voor de finale op zaterdag 23 september in Ermelo hebben een aantal combinaties in het tussenklassement al uitzicht op de finale.

Klik hier voor de tussenstand van De Zeeuwse Verzekeringen KFPS dressuurkampioenschap.

Vorig artikelFijne krachtpatsers op tuigconcours Wijnjewoude
Volgend artikelControleer weiland en verwijder jacobskruiskruid