De Zeeuwse selectiewedstrijd Dordrecht met sterk bezette klassen

Nikki Stehouwer met Dinthe (Pier 448) Foto: Ingrid Truijens

Op zondag 14 mei vond in Dordrecht de selectiewedstrijd plaats van De Zeeuwse KFPS dressuurkampioenschap Fries paard. Met een sterke bezetting wisten verschillende combinaties met dubbele winst huiswaarts te keren.

Dat gold in de ZZL voor Michele Lancée-Kip die met Milanco’s Yme Ids (Hessel 480) twee maal de hoogste score binnenhaalde met 230,5 en 226 punten. In de Z2 kwam Debby de Graaf met Zerafina Black Stables (Bartele 472) twee maal op kop, met Linda de Boer en Ekogron’s Ynskje v/d Ald Feart (Pier 448) tweemaal op de tweede plek dicht achter de koploper.

Laura en Floris winnen Z1

In de Z1 lieten Laura Roling en Floris van de Terpen (Hessel 480) zich van de goede kant zien. Met 250,5 en 235 punten haalden ze in beide proeven de hoogste punten. Op de tweede plaats eindigde Machteld Bosma met Wessel (Beart 411) en de combinatie werd in de tweede proef derde. Debby de Graaf had een goede dag, met FHS Epke H (Hessel 480) werd ze in de andere proef tweede in deze klasse.

Gelijk aantal punten voor Nikki en Hannah

De sterk bezette M2 kende zelfs twee koplopers bij een proef. Zowel Nikki Stehouwer met Dinthe (Pier 448) en Hannah Broek met FHS Duco (Meinte 490) werden in één proef eerste met 193,5 punten. De tweede proef wisten Nikki en Dinthe naar een tweede plek te rijden. Marion De Kuiper-Metz werd met Rein (Norbert 444) eerste, met wederom 193,5 punten.

Isabelle en Hummer ruim op kop

In de M1 werden Isabelle Vroomans en haar Hummer (Elias 494) afgetekend winnaar in beide proeven met 220 en 214 punten. De tweede plaats was voor Lisa van Gils met Wille fan ‘e Takomst (Epke 474).

Denise Speelpening met Harley fan de Poortershoek (Tsjalle 454) Foto: Ingrid Truijens

Yvette Hooymans won met Kieron de L1-dressuur, gevolgd door Parel van Rooijen met Hessel. In de L2 was het Denise Speelpenning met Harley fan de Poortershoek (Tsjalle 454) die voor Carla Gaal met Gitte M. (Bartele 472) eindigde.
In de B dressuur won Pascalle van Meurs met Harrit van Zevenhuizen. Suzanne Moonen werd met Flinter fan Panhuys tweede.

Vorig artikelJelmer Chardon: ‘Sportbloed moet!’
Volgend artikelLivestream ABFP-test 2 – 15 en 17 mei